Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόλαβαν πάνω από 500 αυτοκτονίες

Περισσότερες από 500 περιπτώσεις εκδήλωσης αυτοκτονίας απέτρεψαν τα τελευταία δύο χρόνια οι αστυνομικοί της υπηρεσίας... δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο, μεταξύ όλων των άλλων, ανακοινώθηκε χθες στη συνολική παρουσία-αποτίμηση του έργου της συγκεκριμένης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με την ευκαιρία της διετούς δράσης της από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της.

Ένα άλλο στοιχείο που ανακοινώθηκε, εξίσου σημαντικό με το πρώτο, είναι ότι το 2012 και το 2013 (μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο) οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση των οφειλετών προς το Δημόσιο συνέλαβαν συνολικά 2.355 άτομα για χρέη και διάφορα άλλα φορολογικά αδικήματα. Το συνολικό ποσό οφειλής των συλληφθέντων από την ΕΛ.ΑΣ προς το Δημόσιο ανέρχεται κοντά στα 3 δισ. ευρώ, χωρίς βέβαια να εισρεύσουν στο δημόσιο ταμεία τα αντίστοιχα ποσά. 


Η συνολική παρουσίαση-αποτίμηση της διετούς δράσης της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την παρουσία του υπουργού Νίκου Δένδια, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου, του υπαρχηγού του Σώματος Αδαμάντιου Σταματάκη, του γενικού επιθεωρητή Ιωάννη Δικόπουλου και άλλων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates