Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΔΝΤ: Κόψτε 14 δισ. μέχρι το 2014 !!!

Εάν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και δεν υπάρξουν οι απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, θα προκληθεί βαθύτερη ύφεση, προειδοποιεί το ΔΝΤ στην έκθεσή του.

Η προσπάθεια εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας και διόρθωσης των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών που υπήρχαν έως το 2009, οδήγησαν σε μια παρατεταμένη και... επιδεινούμενη ύφεση με το ΑΕΠ να μειώνεται το 2011 κατά 6,9%, σημειώνεται στην έκθεση του ΔΝΤ για το δεύτερο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες.
Σε αυτή επισημαίνεται ότι η ύπαρξη πειστικών διαρθρωτικών μέτρων στον τομέα των δαπανών ύψους 5,5% του ΑΕΠ ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 2014 για πρωτογενές πλεόνασμα 4,5%, αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που θα γίνει τους επόμενους μήνες.
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η άσχημη οικονομική κατάσταση οδήγησε στην εκροή του ενός τρίτου των καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ καθίσταται σαφές ότι η πορεία του προγράμματος δεν θα είναι εύκολη υπόθεση καθώς ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι. Στο πλαίσιο αυτό σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει μηδαμινά περιθώρια για αποκλίσεις ή ακόμη και για να απορροφήσει τις επιπτώσεις από πιθανούς εξωτερικούς κραδασμούς.
Deutsche Welle
Y.Γ
ΔΝΤ: Κόψτε 14 δισ. μέχρι το 2014 !!!
Προς ΔΝΤ...
Κόψτε το λαιμό σας..

'Εχω μάτια και βλέπω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates