Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας 92χρονος Έλληνας εξπέρ στο Skype!


Μένει μόνος του στα Ανώγεια και ενημερώνεται μέσα από το Διαδίκτυο. Οταν θέλει να μιλήσει
και να δει τα παιδιά και τα εγγόνια του που ζουν στο... εξωτερικό, τότε κάνει απλώς ένα κλικ...

Ο 92χρονος Λ. Αεράκης μπροστά στον υπολογιστή του στα Ανώγεια. Αν και στην αρχή ήταν επιφυλακτικός, σήμερα έχει εξοικειωθεί τόσο με την τεχνολογία όσο και με το ίντερνετ, που χαίρεται να συνομιλεί με τους δικούς του

Λάτρης του Διαδικτύου δηλώνει 92χρονος παππούς στην Κρήτη, που από τον Ψηλορείτη έχει ανοίξει «παράθυρο» στον κόσμο. Ο παππούς των νέων τεχνολογιών, που ζει μόνιμα στον κτηνοτροφικό Δήμο Ανωγείων Ρεθύμνου, ενημερώνεται καθημερινά για τα νέα στην Ελλάδα και τον κόσμο και μέσω Skype συνομιλεί με δικούς του ανθρώπους, τα παιδιά του που ζουν στη Αθήνα και το Λουξεμβούργο, αλλά και με τα εγγόνια του στην Κοπεγχάγη και την Ουτρέχτη.

Πρόκειται για τον Λευτέρη Αεράκη ή Νταρολευτέρη, «γέννημα και θρέμμα» των Ανωγείων και έναν από τους τελευταίους εν ζωή αναγνωρισμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Μια ζωή αγωνιζόταν σε δύσκολους καιρούς, για την επιβίωση του ίδιου και της οικογένειάς του, στην κτηνοτροφία και σε άλλα επαγγέλματα.

Στα Ανώγεια ζει μόνος μετά τον θάνατο της συζύγου του και χωρίς τη συντροφιά των τριών παιδιών του που εδώ και χρόνια έχουν φύγει από το χωριό και από την Κρήτη για ν' αναζητήσουν καλύτερη τύχη. Πέτυχαν όλοι, αλλά δεν είναι καθημερινά στην πατρική εστία και έτσι πατέρας, παιδιά και εγγόνια έχουν βρει... παρηγοριά στο Διαδίκτυο και στο Skype, μέσω του οποίου «συναθροίζονται» και συζητάνε.

Ο Λ. Αερακης με τον γιο του, Γιώργο αντιδήμαρχο Ηρακλείου

Ο ίδιος, αν και στην αρχή ήταν επιφυλακτικός, σήμερα έχει εξοικειωθεί τόσο με την τεχνολογία όσο και με το ιντερνέτ που χαίρεται να συνομιλεί με τους δικούς του, ενώ ίσως είναι από τους μεγαλύτερους ηλικιακά χρήστες του Skype.

Μεγάλη παρηγοριά
«Εγώ δεν ήξερα απ' αυτά. Υπολογιστές και τα άλλα πώς τα λέτε. Στην αρχή ζορίστηκα, αλλά τώρα όλα καλά, μπαίνω στον υπολογιστή και μπορώ να μαθαίνω και να μιλώ με τα παιδιά και τα εγγόνια μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό...» δήλωσε στο «Εθνος» ο 92χρονος «παππούς» του Διαδικτύου και του Skype. Και προσθέτει: «Περάσαμε δύσκολους καιρούς, φτώχειες και πολέμους, αλλά τα καταφέραμε και είναι για μένα μεγάλη ιστορία και παρηγοριά μέσω του υπολογιστή να βλέπω και να μιλώ με τα παιδιά και τα εγγόνια μου και να μαθαίνω νέα απ' όλο τον κόσμο».

«Δάσκαλος» του 92χρονου παππού του Διαδικτύου ήταν ο γιος του Γιώργος, που είναι αντιδήμαρχος Ηρακλείου, αρμόδιος νέων τεχνολογιών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου, αλλά και πρώην πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών με 25ετή θητεία στην ΕΕ στο Λουξεμβούργο. Ο ίδιος νιώθει περήφανος για τον πατέρα του και εκτός των άλλων τον χαρακτηρίζει... καλό μαθητή.

Ο Γ. Αεράκης, όπως λέει, όσο βρίσκεται στο Ηράκλειο προσπαθεί να επισκέπτεται τον πατέρα του στα Ανώγεια Ρεθύμνου μία - δύο φορές τη βδομάδα, να τον βλέπει «ζωντανά», να του παρέχει τεχνική υποστήριξη στον υπολογιστή, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες επικοινωνεί μαζί του μέσω Skype, όπως κάνουν και οι άλλοι συγγενείς από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.Πηγή: http://to-kounavi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates