Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Απίστευτο: Γέννησε μέσα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας



Μέσα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας γέννησε μια Ρουμάνα που ζει στην Τριφυλία, ένα


υγιέστατο αγοράκι, το πέμπτο της παιδί, προχθές το βράδυ, στη διαδρομή μεταξύ Καλλιρρόης - Βασιλικού.


Ηταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Καλαμάτα - Κυπαρισσία και ξεκίνησε από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις 8.30 το βράδυ.

Γύρω στις 9.20 στο Ζευγολατιό, όταν το λεωφορείο ανέβηκε στον εθνικό δρόμο, τη γυναίκα έπιασαν οι πόνοι.

Ο άνδρας της ζήτησε βοήθεια από τον οδηγό του λεωφορείου. Ο οδηγός Γιάννης Μαντζώρος αρχικά επικοινώνησε με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου του είπαν ότι δεν έχουν γυναικολόγο και του συνέστησαν να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ. Στο ΕΚΑΒ, στην Καλαμάτα, έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον, κάλεσαν το ασθενοφόρο που ήταν στο Καλό Νερό και ζήτησαν από τον οδηγό να είναι σε επικοινωνία με το πλήρωμα του ασθενοφόρου
για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.


Ο οδηγός του λεωφορείου Γιάννης Μαντζώρος

Μεταξύ Καλλιρρόης - Βασιλικού η γυναίκα, όμως, γέννησε και ακούστηκε το κλάμα του μωρού. Οπως μας είπε ο οδηγός Γ. Μαντζώρος, τη γυναίκα ξεγέννησαν ο άνδρας της και δύο άλλες γυναίκες που επέβαιναν στο λεωφορείο. Ο ίδιος προσέφερε την κουβέρτα που είχε, για να σκεπαστεί το μωρό και οδήγησε το λεωφορείο στο Δώριο, για να μην είναι μόνοι τους στο δρόμο και για να βρουν ανθρώπους να βοηθήσουν, αν χρειαστεί. Το ασθενοφόρο έφθασε πολύ γρήγορα, σε 3 με 4 λεπτά και το πλήρωμά του με το γιατρό φρόντισαν τη μητέρα με το μωρό και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Οι γιατροί της Μαιευτικής Κλινικής φρόντισαν τη μητέρα και το μωρό, ένα αγοράκι 3,7 κιλών που είναι μια χαρά στην υγεία του, μαζί με τη μητέρα του.

Ο οδηγός Γ. Μαντζώρος που έζησε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία, μας εξέφρασε τα ιδιαίτερα αισθήματά του, τη χαρά του και σημείωσε πως θεωρεί καλό οιωνό το γεγονός της γέννας στο λεωφορείο του.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σαράντος Κοσμάς επεσήμανε ότι στα 35 χρόνια που είναι στα λεωφορεία, δεν έχει ξαναγεννηθεί μωρό σε λεωφορείο.

Γ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates