Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΦΕΤΟΣ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

                                                                       




Πύλος, 25 Μαρτίου 2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Νέστορος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ

Πληροφορίες: Ελένη Καζάνα

( : 27233 60211

27230 23522(Fax)

E-mail: eleni1kazana@gmail.com

Website: www.pylos-nestor.gr





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΦΕΤΟΣ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ...





Παρά τον άστατο καιρό, ο Δήμος Πύλου –Νέστορος τίμησε και φέτος με τη δέουσα λαμπρότητα, την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ημερομηνία ορόσημο για την πατρίδα μας και την απελευθέρωση της χώρας μας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε τόσο στην Πύλο έδρα του Δήμου, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες Νέστορος, Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες της επανάστασης.



Κατά την εθιμοτυπική τελετή, τελέστηκε δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των πεσόντων και κατόπιν κατάθεση στεφάνων εις μνήμην τους. Την αυτοθυσία των προγόνων μας και την πίστη τους στον αγώνα για την ελευθερία τίμησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας, κ. Άγγελος Χρονάς, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι πολίτες . Ωστόσο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης δεν πραγματοποιήθηκε παρέλαση στην έδρα του Δήμου την Πύλο.



Με μήνυμά του ο κ. Καφαντάρης τόνισε: «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο να είμαστε υγιείς και δυνατοί και να αποτίνουμε φόρο τιμής στους ήρωες της επανάστασης και στην ανδρεία αυτών. Στις μέρες μας, που η χώρα βιώνει μια οικονομική και κοινωνική κρίση, το μήνυμα της επανάστασης του ‘21 μας καλεί να υπερασπιστούμε το συμφέρον του συνόλου των συνανθρώπων μας. Η σημερινή εορτή είναι μια από τις σημαντικότερες επετείους της ορθόδοξης Χριστιανοσύνης και πάντα θα μας θυμίζει ότι η πίστη στις δυνάμεις όλων μαζί για την υπεράσπιση της πατρίδος μας και της κοινωνίας είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερο για να νικήσουμε κάθε μας μάχη.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates