Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τι κρύβεται τελικά πίσω απο την εξαφάνιση του 20χρονου Ε.Γιακουμάκη;




Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων Ευάγγελου Γιακουμάκη, αφού οι έρευνες των αρχών δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα έως τώρα.


Ο νεαρός κατάγεται από το Ρέθυμνο φοιτά στην Γαλακτοκομική στην περιοχή του Κατσικά και διαμένει στο οικοτροφείο της σχολής.


Από το απόγευμα της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, κάτω από άγνωστες συνθήκες και για άγνωστη αιτία, χάθηκαν τα ίχνη και η αγωνία της οικογένειας του μεγαλώνει όσο περνούν οι ώρες.


Για να βοηθηθούν οι έρευνες δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από εισαγγελική εντολή, τα στοιχεία του 20χρονου και φωτογραφία. Ακολούθησε το βράδυ της Κυριακής και Silver Alert για ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα και βοήθεια στην αναζήτηση του νεαρού που την ημέρα της εξαφάνισης του είχε τα γενέθλια του.


Μάλιστα, το γεγονός ότι άφησε το κινητό του στο δωμάτιο του οικοτροφείου και η συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα θορύβησαν την οικογένεια του και τη διεύθυνση της σχολής και η αναζήτηση του νεαρού άρχισε πριν συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την εξαφάνιση του.



Ο Ευάγγελος Γιακουμάκης που αναζητείται έχει ύψος 1.80 μέτρα, κανονικό βάρος, μάτια καστανά και την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε σκούρο μπλε τζιν παντελόνι, μαύρα αθλητικά παπούτσια, μπλε σκούρα φούτερ ζακέτα με κουκούλα και στάμπα «Italia»


Ιδιοκτήτρια περιπτέρου που βρίσκεται κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή απ’ όπου χάθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ανταποκρίθηκε στην έκκληση της εκπομπής “Φως στο Τούνελ” και κατέθεσε στις Αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο 20χρονος αγνοούμενοςΒαγγέλης Γιακουμάκης αγόρασε το μεσημέρι που χάθηκε εισιτήριο λεωφορείου. Ο οδηγός αστικού λεωφορείου που υποστήριξε πως πήρε ένα παιδί που έμοιαζε στο Βαγγέλη, επιμένει ότι αυτό έγινε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου γύρω στις τρεις παρά δέκα το μεσημέρι και όχι την προηγούμενη μέρα.

Δεν πρόσεξε αν κατέβηκε σε κάποια άλλη στάση ή στο κέντρο της πόλης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία μαρτυρία για το που βρισκόταν ο φοιτητής από τις δύο παρά τέταρτο το μεσημέρι που έφυγε από το δωμάτιο του, μέχρι τις παρά δέκα περίπου που τον είδε συμφοιτήτρια του στο χώρο της Σχολής.






Ιδιοκτήτης φούρνου υποστηρίζει πως ένα παιδί που του έμοιαζε καταπληκτικά αγόρασε από το κατάστημα του κάτι για να φάει μετά τις τρεις το μεσημέρι. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ήταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πληθαίνουν οι μαρτυρίες από συμφοιτητές του ότι τον τελευταίο καιρο ήταν αρνητικά επηρεασμένος από τις επιθέσεις που δεχόταν από μία ομάδα “σκληρών” συμπατριωτών του. Η κατάσταση του επιδεινώθηκε λίγες μέρες πριν την εξαφάνιση του, όταν είδε στο χώρο της Σχολής τον αρχηγό της ομάδας που πλέον έχει αποφοιτήσει και υπηρετεί τη θητεία του σε κοντινή πόλη, αναφέρουν οι μαρτυρίες.

Ο ιδιωτικός ντέτεκτιβ Γιώργος Τσούκαλης που έχει αναλάβει την υπόθεση, απηύθυνε κάλεσμα προς όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει, αφήνοντας κατά μέρος τη νοοτροπία “Πού να μπλέξω”, βοηθώντας την οικογένεια του νεαρού. Ο κύριος Τσούκαλης σημείωσε ότι κάθε μέρα που περνάει είναι σημαντική και ο χρόνος παίζει εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο στη συγκεκριμένη υπόθεση εξαφάνισης.

«Δεν μπορεί ένας ή δύο αγροίκοι, μπράβοι να ταλαιπωρούν τα παιδιά» είπε εξοργισμένος ο κ.Τσούκαλης, αναφερόμενος στο bullying που δέχτηκε ο 20χρονος στη σχολή και για το οποίο, η Διοίκηση της Σχολής αρκέστηκε στο να αλλάξει δωμάτιο στο Βαγγέλη Γιακουμάκη.
160215113949_9467.jpg
Η αστυνομία εξέτασε προσεκτικά το υλικό από κάμερα ασφαλείας κοντά στη σχολή και κατάφερε να τον εντοπίσει.Στο βίντεο φαίνεται ο νεαρός να περπατάει έξω από το κτίριο και στη συνέχεια να κατευθύνεται πιθανότατα προς τη σχολή, το μεσημέρι της Παρασκευής (την μέρα που χάθηκαν τα ίχνη του), γύρω στις 14:00. Μάλιστα, τον αναγνώρισε και η οικογένεια του, η οποία είδε το βίντεο.
Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε την Δευτέρα μέσω της «Νέας Τηλεόρασης Κρήτης» η 19χρονη αδελφή του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.


Συγκινημένη η 19χρονη Ελένη Γιακουμάκη κάνει έκκληση για τον αδελφό της, Βαγγέλη. Τρεις ημέρες μετά την εξαφάνισή του δεν μπορεί να εξηγήσει τι έχει συμβεί.

Στο σπίτι της οικογένειας στους Αρμένους Ρεθύμνου όλοι είναι αναστατωμένοι. Συγγενείς και φίλοι που βρίσκονται κοντά τους αυτές τις δύσκολες ώρες, κρέμονται από το τηλέφωνο περιμένοντας να ακούσουν κάποιο νέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates