Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Βάσεις 2012: Ανακοινώνονται τέλη Αυγούστου!

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου (27 έως 31) αναμένεται να ανακοινωθούν... οι βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα των πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας θα είναι έτοιμες να γνωστοποιήσουν τις βάσεις εισαγωγής τις τελευταίες 5 ημέρες του Αυγούστου, με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα 27/8.

Οι χιλιάδες υποψήφιοι που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει να κάνουν υπομονή για περίπου 10 ακόμη ημέρες προκειμένου να μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται και να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Αρκετοί γονείς έχουν ξεκινήσει ήδη να ρωτάνε πού κυμαίνονται οι τιμές σπιτιών σε πόλεις που έχουν ελπίδες να εισαχθούν τα παιδιά τους, ώστε να δουν εάν αντέχουν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος ενός επιπλέον σπιτιού. Αλλωστε, το φετινό μηχανογραφικό δελτίο συμπληρώθηκε από τους υποψηφίους με γνώμονα την οικονομική κρίση. Οι περισσότεροι έβαλαν ψηλά στη λίστα σχολές που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, γεγονός που μεγαλώνει τον ανταγωνισμό στα κεντρικά τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Οσον αφορά τις εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής, δεν αλλάζει κάτι δραματικά σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Ανοδος αναμένεται για την πλειονότητα των σχολών που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές κ.ά.), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών.

Οσοι έχουν επιλέξει Φυσικομαθηματικές σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου, θα πρέπει να αναμένουν αισθητή πτώση, η οποία θα είναι μεγαλύτερη για τα περιφερειακά ιδρύματα. Σημαντική πτώση θα υπάρξει και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τις Ιατρικές σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα ύψη και δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξει οριακή άνοδος.

Στα περσινά επίπεδα, θα κυμανθούν οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα, ενώ για ορισμένα περιζήτητα ίσως υπάρξει άνοδος εξαιτίας και των πολύ καλών επιδόσεων στο μάθημα αυξημένης βαρύτητας Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Εν τω μεταξύ, στις 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο «κουδούνι» στα σχολεία όλης της χώρας, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.Οι επαναληπτικές εξετάσεις κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου προγραμματίζονται και ολοκληρώνονται από τις 3 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2012 σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πάντως η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με απεργίες αφού στις 12 Σεπτεμβρίου απεργούν οι δάσκαλοι...

Πηγή: http://filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates