Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Στενεύει ο κλοιός για τους ληστές της Πάρου

Σε συγκεκριμένα πρόσωπα στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για τη διαλεύκανση... της ληστείας μετά φόνου στην Πάρο.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου που έπεσε από τα χέρια ενός δράστη στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τον οδηγό ταξί, ο οποίος τελικά σκοτώθηκε, προκύπτει ότι οι ληστές επικοινώνησαν με δύο συνεργούς τους.

Συγκεκριμένα, οι ληστές πραγματοποίησαν δύο κλήσεις πριν τις 8.20 όταν και λήστεψαν την τράπεζα την προηγούμενη Παρασκευή.

Οι διωκτικές Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση των ατόμων αυτών που εκτιμάται πως είχαν βασικό ρόλο στη διαφυγή των κακοποιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία έχει καταλήξει σε τουλάχιστον δυο από τους κακοποιούς που συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία και οι έρευνές της επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα πλέον άτομα.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του "Έθνους", πίσω από τη φονική ληστεία φαίνεται πως κρύβονταιδύο Αλβανοί και ένας 42χρονος Έλληνας σεσημασμένος κακοποιός που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. για συμπλοκή με αστυνομικούς.

Το βασικό στοιχείο που παραπέμπει στον Έλληνα είναι η μαρτυρία του μοναδικού πελάτη της τράπεζας που μετέφερε τη φράση των ληστών ότι "εμείς δεν κλέβουμε τους πελάτες, αλλά μόνο τα ταμεία".

Κάτι παρόμοιο φέρεται να είχαν αναφέρει και οι δράστες στην Αιδηψό, αλλά και στην Αργολίδα, όπου οι κακοποιοί είχαν πάλι δηλώσει στους πελάτες και στους εργαζομένους του υποκαταστήματος ότι "είμαστε φτωχοί Ελληνες και πεινάμε» και ότι «οι τράπεζες δεν έχουν ανάγκη".
Επίσης, η ανάλυση από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν καρέ καρέ τη ληστεία έδειξε ότι μόνο ο ένας από τους κακοποιούς κρατούσε όπλο την ώρα της ληστείας και αυτός ήταν που προσπάθησε να σταματήσει ο άτυχος οδηγός ταξί Δ. Μίχας.

Έχουν μπλοκάρει λιμάνια και αεροδρόμιο

Οι έρευνες στην Πάρο συνεχίζονται από τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. που οργώνουν το νησί, αν και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο να μην καταφέρουν οι κακοποιοί να διαφύγουν.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά και από το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες - το οποίο έκαψαν σε παραλία -, εκτιμούν ότι οι ληστές βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί και θεωρούν ότι πρόκειται για σπείρα που έχει διαπράξει στο παρελθόν και άλλες ληστείες τραπεζών σε διάφορα σημεία της χώρας.

Πηγή: http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates