Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Για να αντιμετωπιστούν τα σμήνη των κουνουπιών: Νέοι ψεκασμοί στη Γιάλοβα Μεσσηνίας

* Με νέους ψεκασμούς από εδάφους θα προσπαθήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αντιμετωπίσει... το έντονο πρόβλημα με τα κουνούπια, το οποίο παρατηρείται κυρίως στην περιοχή της Γιάλοβας.

* Για το θέμα έγινε χθες το πρωί εκτάκτως σύσκεψη της επιστημονικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και η Ντίνα Νικολάκου. Πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής ήταν η Αικατερίνη Σπέντζουρα.
* Λίγο μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Αλευράς είπε στην "Ε" πως αυτή ήταν η 2η σύσκεψη που έγινε μέσα σε μία εβδομάδα, για να αξιολογηθούν τα μέτρα που είχαν παρθεί στις 17 Ιουλίου και η απόδοσή τους. Αποφασίστηκε πως θα συνεχιστούν οι ψεκασμοί από εδάφους και παράλληλα υπάρχει πιθανότητα να γίνουν νέοι αεροψεκασμοί με ελικόπτερο, με οικολογικά σκευάσματα τα οποία είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο Υγείας. Αυτή η ενέργεια σκοπό έχει τον ψεκασμό στις προνύμφες. "Οι ψεκασμοί θα εντατικοποιηθούν και είμαστε σε επαφή με την ανάδοχο εταιρεία, μήπως σε κάποιες περιπτώσεις γίνουν διπλοί. Ελέγχουμε ακόμη σε ποια σημεία ενδέχεται να υπάρχουν εστίες που δεν τις έχουμε εντοπίσει ως τώρα - είτε σε ανοικτούς είτε σε περιφραγμένους χώρους. Είναι πάντως η πρώτη χρονιά αυτή, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τόσο νωρίς, το πρόβλημα σε αυτή την ένταση. Δυστυχώς τα κουνούπια φέτος ήταν σε έξαρση από νωρίς. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήρθε αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κατάσταση και είναι η 2η Περιφέρεια στην Ελλάδα που ξεκίνησε τους ψεκασμούς από τις 2 Μαΐου. Προφανώς και σχετίζεται το θέμα με τον καύσωνα, ο οποίος μειώνει τον βιολογικό κύκλο του κουνουπιού, αλλά γενικά, με την επιτροπή εξετάζουμε όλες τις αιτίες", είπε κλείνοντας ο κ. Αλευράς.

Πηγή: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates