Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ακόμη έντεκα ιερόδουλες με AIDS - Oι 10 Ελληνίδες - 1.000 άτομα έχουν επικονωνήσει με το ΚΕΕΛΠΝΟ

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή ζήτησαν και πήραν οι 11 ιερόδουλες, που βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV κατά τους χθεσινούς ελέγχους του...
Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε περιοχές της Αθήνας. Νωρίτερα είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οι 11 γυναίκες κρατούνται στη ΓΑΔΑ και κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών. Οι δέκα είναι Ελληνίδες.

Μετά τα μεσάνυχτα, άνδρες της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν επιχείρηση σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, όπου εντόπισαν και προσήγαγαν 92 παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες, αλλοδαπές και μη, οι οποίες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις από γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με τον γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ευάγγελο Λιάπη ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ οι έλεγχοι έχουν αρχίσει από τις προβληματικές περιοχές της Αθήνας και πρόκειται να επεκταθούν. «Θα εξεταστεί και το τελευταίο εκδιδόμενο άτομο», τόνισε ο κ. Λιάπης.

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί από τις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ περισσότερες από 100 ιερόδουλες, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δεχθεί περισσότερα από 1000 τηλεφωνήματα, κυρίως από άνδρες νεαρής ηλικίας.

Ο Ευάγγελος Λιάπης σημείωσε ότι οι περισσότερες εκδιδόμενες δέχονται τους ελέγχους, κυρίως γιατί είναι παράνομες και δεν έχουν πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες. Τόνισε δε ότι οποιοσδήποτε είχε επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, πρέπει να κάνει εξέταση για AIDS στις μονάδες ειδικών λοιμώξεων, τα νοσοκομεία και τις μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ. 


Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates