Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Χορεύοντας στο Πεντάγωνο με τους εμπόρους όπλων


Υπάρχουν συστήματα και ομάδες συμφερόντων,  που χάνουν τον ύπνο τους σε ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του Σαμαρά. Είναι προφανές ότι θα κάνουν τα πάντα για να την αποτρέψουν.
Ανάμεσά τους και οι μεσάζοντες, οι έμποροι όπλων και όλοι αυτοί που πλούτιζαν ακούραστα  εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου στον ευαίσθητο τομέα  της άμυνας της χώρας και οι οποίοι γνωρίζουν ότι με τον Σαμαρά πρωθυπουργό πρώτιστα θα είναι η πατρίδα και το αξιόμαχο των...
Ε.Δ.
Αλλεπάλληλες είναι οι επισκέψεις εμπόρων και υψηλόβαθμων αξιωματούχων άλλων χωρών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη ΓΔΑΕΕ και στα Επιτελεία, προκειμένου να στραγγίξουν την αγελάδα.

Εξαιρετική η αγωνία τους για τη διαθεσιμότητα των οπλικών μέσων, τον εκσυγχρονισμό τους, την προμήθεια πυρομαχικών, την αντικατάσταση παλαιού υλικού και άλλες ανάγκες που πολύ ωραία περιγράφουν σε επιστολές τους προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους αρμοδίους και να αρχίσει το αλισβερίσι. Σιγά μήπως και ξέρουν τα επιτελεία ποιες είναι οι ανάγκες τους.
Αυτοί με τους αρμοδίους θα τις καθορίσουν όπως είχαν συνηθίσει για πολλά χρόνια.
Έτσι αυτοί που δολοφόνησαν την Ελλάδα τώρα προσπαθούν να σκυλέψουν πάνω στο πτώμα της.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα παλιά είναι η μεθόδευση που είχε γίνει από την τότε ηγεσία (εποχή Τσοχατζόπουλου) της ΠΑ για την προμήθεια του αεροσκάφους Eurofighter.
Mε νομότυπο μεν αλλά πραξικοπηματικό τρόπο είχε προωθήσει στα υπό εξέταση για προμήθεια μαχητικά Αεροσκάφη και το αεροσκάφος Eurofighter με ένα απλό Ενημερωτικό Σημείωμα  παρά τις αποφάσεις που είχε λάβει το ΑΑΣ.Βέβαια θα χρειαζόμασταν ολόκληρο βιβλίο για να περιγράψουμε ότι γινότανε εκείνη τη «θλιβερή» εποχή της υπουργείας του κ. Τσοχατζόπουλου.
Όμως σας παραθέτουμε για άρση κάθε αμφισβήτησης την απόφαση του ΑΑΣ (όπου δεν συμπεριλαμβάνεται το Eurofighter), καθώς και το σημείωμα εντολή για να αξιολογηθεί ως υποψήφιο.
Με αφορμή  πρόσφατα δημοσιεύματα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία) για επικείμενες προμήθειες όπλων τα οποία επιχειρούν, είναι αλήθεια, να εμπλέξουν άδικα την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ακολουθεί μια καταγραφή των όσων συμβαίνουν στον πολύπαθο χώρο των αμυντικών προμηθειών για να έχουν γνώση οι φύλακες.
Σε γενικές γραμμές οι διάφοροι οπλέμποροι οργιάζουν, ενθυμούμενοι δόξες  επί συναινετικών κυβερνήσεων τύπου Τζαννετάκη και εκμεταλλευόμενοι την αστάθεια που δημιουργεί στην περιοχή η ασθένεια Ερντογάν και ο κίνδυνος επαναφοράς στην εξουσία των Τούρκων στρατηγών.
Ειδικότερα ασκούνται τρελές πιέσεις αφενός από τους Γερμανούς για το Eurofighter και αφετέρου από τους Γάλλους για το Rafale – το οποίο με την ευκαιρία πάει κατά διαβόλου, ακόμη και η συμφωνία με την Ινδία τρίζει…
Η ηγεσία των ΕΔ δεν βιάζεται και ούτε μπορεί άλλωστε (μεταβατική κυβέρνηση) να πάρει αποφάσεις. Με αποτέλεσμα οι σύμμαχοι να τα έχουν πάρει στο κρανίο, ειδικά οι Αμερικανοί και γι αυτό το ΥΕΘΑ έσπευσε να διαρρεύσει πρόσφατα ότι θα διαθέσουμε μια μοίρα Patriot για την Αντιβαλλιστική ασπίδα του ΝΑΤΟ (εδώ δεν φθάνουν για τα  νησιά και τις – λέμε τώρα – βιομηχανικές πόλεις της χώρας…)
Στο μεταξύ έχουν αρχίσει να ξυπνούν και οι Ρώσοι αντιπρόσωποι όπλων για τα 400 ΒΜΡ – 3… Χάος ! Με Πούτιν πρόεδρο να δείτε τι έχει να γίνει !
Από το χορό των εμπόρων όπλων δεν θα απουσίαζαν φυσικά και οι φίλοι μας οι Ιταλοί. Tην προηγούμενη εβδομάδα υπογράφηκε από το ΚΥΣΕΑ διά περιφοράς η ακύρωση παραλαβής από την Ελλάδα των 4 C-27 αεροσκαφών (από σύνολο 12 σύμβασης του 2003 εκ των οποίων έχουν παραληφθεί τα 8).



Τα 4 αυτά αεροσκάφη προβλεπόταν να φέρουν σύστημα ανεφοδιασμού και δεν τα έχουμε παραλάβει από το 2008 επειδή δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της σύμβασης. Η ακύρωση δεν προβλέπει άλλο όρο παρά διαπραγματεύσεις για τη νέα σύμβαση.
Ούτε επιστροφή της προκαταβολής (σύμφωνα με πληροφορίες 70 εκ. ευρ. απο τα 90 συνολικού κόστους), ούτε ρήτρες από καθυστερήσεις (αφού έχει λήξει και η εγγυητική επιστολή), ούτε ΑΩ …
Επίσης επισημαίνεται ότι η σημερινή αξία τους είναι παραπάνω από διπλάσια και υπάρχουν αγοραστές. Γεγονότα προφανώς άσχετα με την παρουσία στην εταιρεία που εκπροσωπεί τους Ιταλούς την Ελλάδα ως συμβούλου απόστρατου αξιωματικού της ΠΑ που χρημάτισε και ειδικός σύμβουλος στο ΥΠΕΘΑ!!!. Τόσο καλά προωθείται η διαφάνεια και τα εθνικά συμφέροντα.
Παρατράγουδα και αλισβερίσια
- Παράλληλα μαίνεται πόλεμος μεταξύ των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνος με τα πρώτα να απαιτούν για να ολοκληρώσουν την σύμβαση των υποβρυχίων και την σύμβαση για τις φρεγάτες, ενώ τα δεύτερα εκμεταλλεύονται τις επαφές τους με έναν … ευτραφή κυβερνητικό παράγοντα για να εξουδετερώσουν τα πρώτα
- Εξακολουθεί ο σάλος που προκάλεσε η ανεξήγητη και βεβιασμένη απόφαση του κ.Μπεγλίτη για τη δημιουργία  MAMIDOIL-JETOIL πρατηρίου καυσίμων εντός του Ναυτικού Οχυρού της Σούδας.Όπως πολύ σωστά είχε παρατηρήσει ο προηγούμενος αρχηγός του ΠΝ το διακύβευμα είναι η στρατηγική υποβάθμιση της Σούδας, που αποτελεί Εθνικό Στρατηγικό Θησαυρό.
Έχουν «πέσει» διάφορες οι εταιρείες να πάρουν έναντι ψυχίων τα τρία αεροσκάφη VIP της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως έγινε και με τα Airbus της Ολυμπιακής Αεροπορίας κρίνοντας ότι δεν απαιτούνται τις δύσκολες αυτές ημέρες.
- Κάποιος ανακάλυψε και τοποθέτησε νέο πρόεδρο της ΕΑΣ, Ταξίαρχο ε.α. του πεζικού του Στρατού Ξηράς, του οποίου αγνοούνται οι ικανότητες επί του αντικειμένου
- Στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, ο Γενικός Διευθυντής,  πρώην υπασπιστής του Α. Παπανδρέου και θιασώτης του Βενιζέλου, έχει προχωρήσει σε μία βομηχανία έγκρισης πιστώσεων προγραμμάτων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων,  ενώ από τον Μάρτιο του ’11 υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για ρύθμιση εν λόγω θέματος, που μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί.
- Είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για κατ’ανάθεση προμήθεια πυρομαχικών και ανταλλακτικών.
- Η αμυντική βιομηχανία και ιδιαίτερα η υγιής, όπως η ΕΑΒ, έχει μπεί στο στόχαστρο συντεχνιών και συμφερόντων εταιρειών.
Οπως εξήγησε ο υπουργός Αμυνας, το πρόγραμμα των γαλλικών φρεγατών FREMM θα ακολουθήσει πέντε φάσεις και ήδη βρίσκεται στην ολοκλήρωση της 1ης φάσης, όπου το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει ζητήσει πρόσθετες προσαρμογές πάνω στις φρεγάτες, που να καλύπτουν επιχειρησιακά τις ειδικές ανάγκες στο ελληνικό θαλάσσιο περιβάλλον.
Κατά τη δεύτερη φάση, οι δύο πλευρές (Ελλάδα και Γαλλία) θα καθορίσουν τη συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας στο πρόγραμμα συμπαραγωγής.
Τέλος μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια έχει προκληθεί στο προσωπικό των μονάδων από την αρθρογραφία στον τύπο και στο διαδίκτυο για τις συνέπειες που θα υπάρξουν από το “κούρεμα” των καταθέσεων στην ΤτΕ των ταμείων κυρίως του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (του Στρατού Ξηράς το έχουν ήδη μηδενίσει), τα οποία αυθαίρετα η Τράπεζα τα επένδυσε σε ομόλογα.
Και βεβαίως το περήφανο σώμα του στρατιωτικού προσωπικού είναι πρόθυμο να ηγηθεί της προσπάθειας για να βγεί η χώρα από τη δύσκολη θέση, αλλά αυτό λέγεται ληστεία.
Το χειρότερο όλων είναι ότι κανείς “αρμόδιος” δεν βγαίνει να ενημερώσει επίσημα τι ισχύει, ποίες είναι οι επιπτώσεις και τι ενέργειες θα γίνουν.
Έτσι κυριαρχεί η παραφιλολογία και η Πασοκική προπαγάνδα για το τι κάνει η ΝΔ. προφανώς για να συσκοτίσουν τις τεράστιες ευθύνες τους.
Ειδικός Συνεργάτης
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates