Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αγνοουμένων Κύπρου 1974


Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα για ευρήματα σκελετών σε Τούρκικες φυλακές και οι υποθέσεις ότι μπορεί να ανήκουν σε Ελλαδίτες και ΕλληνοκύπριουςΑδήλωτους Αιχμαλώτους επανερχόμαστε για να δηλώσουμε άλλη μια φορά τον πόνο, την θλίψη, την οργή μας.

Για ένα καθαρά ανθρωπιστικό θέμα που η...
λύση του ήταν ζήτημα λίγων ωρών και ενός τηλεφωνήματος, βρισκόμαστε σήμερα 38 χρόνια μετά και ο χορός των υποθέσεων καλά κρατεί. Στο μεταξύ με τους δολοφόνους κάναμε κουμπαριές, χορέψαμε ζεϊμπέκικα, γίναμε πολύ καλοί φίλοι και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, έπεται και συνέχεα!!!

Παράλληλα και καταπατώντας κάθε ίχνος Εθνικής αξιοπρέπειαςκλειδώσαμε τους Ήρωες στο σκοτεινό ντουλάπι του χρόνου για να μην ενοχλούν καταδικάζοντάς τους, στην αφάνεια!!

Αν και το δημοσίευμα είναι υποθετικό γιατί σαν λαοί δεν έχουμε σκελετικές διαφορές ώστε να μας δίνουν μια πρώτη άποψη για την εθνικότητα των οστών και μην παραβλέπουμε ότι το Ινστιτούτο Γενετικής της Κύπρου δεν έχει δώσει αποτελέσματα και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει καταπιαστεί με το όλο θέμα.

Εμείς σαν συγγενείς Ελλαδιτών Αγνοουμένων συνεχίζουμε και επιμένουμε ότι: υπάρχουν ακόμα στην Τουρκία επιζώντες Αδήλωτοι Αιχμάλωτοι του 1974 και απαιτούμε την απελευθέρωση τους όπως και πραγματική διερεύνηση της τύχηςόλων των Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων!!!

Φωνάζουμε την οργή μας σε κυβερνήσεις, βουλευτές, ευρωβουλευτές δημοσιογράφους και όλα τα ΜΜΕ και απαιτούμε να δείξουν τον πρέποντα σεβασμό στη θλίψη και την αγωνιά μας ... Τους καλούμε να σταθούν στο πλευρό μας, να φωνάξουν μαζί μας με όλη την δύναμη της ψυχής τους: αλήθεια για τους Ήρωες μας και τιμωρία για τους αίτιους της τραγωδίας που έπληξε την Κύπρο και τις οικογένειές μας.

Οι ένοχοι θα πρέπει κάποτε να πληρώσουν!!!

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Μαίρη Κουρούπη

Η Γραμματέας
Ελένη Γρίβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates