Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Και γνωστη τραγουδιστρια, εμπλεξε το κυκλωμα του ΙΚΑ!


Ακόμα και πασίγνωστη τραγουδίστρια είχε μπλέξει στις παράνομες δραστηριότητές της η «θηλυκή συμμορία» που έστησε τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας και ζημίωσε τα ταμεία του ιδρύματος με αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις γύρω από τη δράση του...
κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, δύο σύζυγοι εξ αυτών, αλλά και μία πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ Λακωνίας. Οσο περνούν οι μέρες οι έρευνες των διωκτικών αρχών φέρνουν στην επιφάνεια στοιχεία που σοκάρουν. Η ομάδα των επτά έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό της πριν από περίπου εννέα χρόνια.

Από το 2003 μέχρι πριν από λίγες ημέρες, οπότε η Οικονομική Αστυνομία κατάφερε να βάλει τέλος στη δράση του κυκλώματος, τα μέλη του είχαν ζημιώσει τον οργανισμό με περισσότερα από έξι εκατομμύρια ευρώ. Οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους καθώς και τη θέση τους σε διαφορετικά τμήματα του υποκαταστήματος, ενέκριναν και χορηγούσαν παράνομα χρηματικά ποσά σε διάφορα άτομα.

Χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τρόπους κατά περίπτωση πιστοποιούσαν αναληθώς την ασφαλιστική ικανότητα των «δικαιούχων» και εξέδιδαν παράνομα αποφάσεις για χορήγηση παροχών και επιδομάτων. Στη συνέχεια εισέπρατταν τα ανάλογα ποσά, είτε σε συνεργασία με τους «δικαιούχους» ασφαλισμένους του ΙΚΑ, αποδίδοντάς τους μέρος των παρανόμως χορηγηθέντων ποσών, είτε διένειμαν μεταξύ τους τα ποσά.

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν κυρίως παροχές και επιδόματα τοκετού, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νοσηλείας, λουτροθεραπείας και αποκλειστικών νοσηλίων. Μέχρι στιγμής οι διωκτικές αρχές έχουν εντοπίσει 244 περιπτώσεις, οι οποίες εξετάζονται περαιτέρω και αφορούν την έκδοση αποφάσεων για παροχές και επιδόματα χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά έγγραφα.

Ανάμεσα στα ονόματα που είχαν χρησιμοποιήσει για να εισπράξουν νοσήλια αλλά και εισφορές από το ΙΚΑ είναι κι αυτό μιας μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας. Τα μέλη της «θηλυκής συμμορίας», εν αγνοία της δημοφιλούς καλλιτέχνιδας, χρησιμοποίησαν τα στοιχεία της και αφού άνοιξαν την καρτέλα της τη «φόρτωσαν» με παροχές. Το θύμα δεν πληροφορήθηκε ποτέ τις ενέργειες αυτές, αντιθέτως οι απατεώνισσες έβαλαν στις τσέπες τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η νέα σύλληψη και η πολυτελής ζωή

Μετά τις αρχικές έξι συλλήψεις οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη και του έβδομου μέλους της οργάνωσης, για το οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα και καταζητούνταν. Πρόκειται για μια 66χρονη πρώην υπάλληλο του ΙΚΑ Λακωνίας, την οποία οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν στο Κολωνάκι και να της περάσουν χειροπέδες. Οι άνδρες των διωκτικών αρχών έπεσαν από τα σύννεφα όταν αντίκρισαν την πολυτέλεια στην οποία ζούσαν τα μέλη του κυκλώματος.

Στη βίλα της 55χρονης υπαλλήλου που φέρεται ως ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, οι αστυνομικοί που πήγαν να κάνουν έρευνες βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρούριο. Το οικόπεδο περικλείεται από ψηλή μάντρα, πίσω από την οποία βρίσκεται μια υπερπολυτελής κατοικία με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Τα μέλη του κυκλώματος όμως κυκλοφορούσαν και με πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως θηριώδη τζιπ αξίας έως και 60.000 ευρώ.

Εναντίον των επτά κατηγορουμένων οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει ποινικές διώξεις για πέντε κακουργήματα. Οι πέντε γυναίκες και οι δύο άντρες αντιμετωπίζουν πλέον τις βαρύτατες κατηγορίες για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, πλαστογραφία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εγκληματική οργάνωση.

Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates