Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

"Χέρι" σε παιδιά του κατηχητικού και στο ταμείο από Καλαματιανό Αρχιμανδρίτη στο Μενίδι


Μεσσήνιος (καταγόμενος από το Χατζή) είναι ο αρχιμανδρίτης που κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά τρία παιδιά από 10 έως 14 ετών (το ένα με διανοητικά προβλήματα) που πήγαιναν στο κατηχητικό σε ενορία του Μενιδίου Αττικής. Επίσης κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε από το φιλόπτωχο ταμείο το ποσό των 6.500 ευρώ.
 Ο 42χρονος αρχιμανδρίτης Θ.Ρ. (κατά κόσμον Ν.Ρ.) διέμενε στην Καλαμάτα όπου και τελείωσε το σχολείο. Αρχικά είχε υποβάλει αίτημα για να γίνει...
μοναχός στη Μονή Βουλκάνου, αλλά είχε συναντήσει την έντονη άρνηση του μακαριστού μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες από ιερωμένους που γνωρίζουν την πορεία του 42χρονου αρχιμανδρίτη, ο μακαριστός Χρυσόστομος που γνώριζε τον τρόπο ζωής του νεαρού τότε, του είχε πει: «Οσο εγώ ζω δεν θα δεις ούτε μοναχική κουρά, ούτε χειροτονία σε ιερέα».
Μετά την άρνηση του Μεσσηνίας, κατέφυγε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου και έγινε μοναχός, ενώ λίγο αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα και χειροτονήθηκε διάκονος από τον μακαριστό επίσκοπο Τράλλεων Ισίδωρο, πατριαρχικό έξαρχο Πάτμου. Στη συνέχεια πήγε στις Μητροπόλεις Ζακύνθου, Σύρου, Καρπενησίου, Μαντινείας και Κυνουρίας απ' τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έφευγε κάθε φορά καθώς δημιουργείτο κι από ένα ζήτημα με τον "ζωηρό" αρχιμανδρίτη.
Τελευταίο του καταφύγιο η Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και ο Ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μενίδι, όπου και συνελήφθη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς των παιδιών κατήγγειλαν τα όσα τους καταμαρτύρησαν τα παιδιά τους και ο αρχιμανδρίτης συνελήφθη προχθές το βράδυ. Σύμφωνα με την Αστυνομία σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή υλικό παιδικής πορνογραφίας καθώς και ομοφυλοφιλικό. Ο αρχιμανδρίτης, που διαμένει στο Περιστέρι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.
Ο 42χρονος είναι έξυπνος, με χάρισμα στην επικοινωνία οπότε κατάφερνε κάθε φορά να κερδίζει την εμπιστοσύνη όχι μόνο των παιδιών αλλά και των προϊσταμένων του. Τον περασμένο χρόνο ωστόσο, (όπως δημοσιεύει και το ierovima.gr) ήρθε σε γνώση του μητροπολίτη της περιοχής όπου διακονούσε ο αρχιμανδρίτης, καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο αρχιμανδρίτης επιδεικνύει ανήθικη συμπεριφορά και θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη μητρόπολη. Ο μητροπολίτης το μόνο που έκανε ήταν να αλλάξει ενορία στον κατηγορούμενο και ζήτησε να μη δοθεί συνέχεια στις καταγγελίες, ελπίζοντας ότι ο αρχιμανδρίτης θα συμμορφωθεί. 


eleftherianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates