Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα δεν είναι στην Ευρώπη, είναι στην … Αφρική!


Ο εργασιακός μεσαίωνας που λέγαμε εδώ και μήνες, είναι πλέον πραγματικότητα. Τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα είναι συγκλονιστικά και αναδεικνύουν τη λάθος πολιτική, τα εγκλήματα που έγιναν εδώ και δύο χρόνια με τα μνημόνια της ντροπής. Πλέον μία είναι η λύση: Η αλλαγή πολιτικής άμεσα, μετά τις εκλογές από τη νέα κυβέρνηση. Το μεγάλο διακύβευμα είναι η...
βελτίωση της αγοράς εργασίας, η ανακούφιση των εργαζόμενων. Μόνο με μέτρα που θα ξαναρυθμίσουν την αγορά και θα δημιουργήσουν ελπίδα θα μπορέσει να πάρει μπροστά η Ελλάδα. Αλλιώς θα γίνουμε Βιετνάμ ή Περού σε ότι αφορά το επίπεδο του ΑΕΠ, όπως προέβλεψε έκθεση του ινστιτούτου Ifo στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ύφεση έχει φτάσει σε επίπεδα τριτοκοσμικών χωρών κι αν η ύφεση ξεπεράσει το 8% τότε θα μας περάσει σύντομα και το Μπαγκλαντές.
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά:
Οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό το ένα εκατομμύριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας, 400.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν καθυστέρηση πληρωμών των μισθών τους έως και 5 μήνες. Όμως συνεχίζουν να εργάζονται διότι η άλλη επιλογή τους είναι η ανεργία και το επίδομα το οποίο σήμερα έχει φτάσει τα 360 ευρώ.
Η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τους μισθούς κρύβει μειώσεις έως και πάνω από 40%. Πρόκειται για ένα νόμο που δομήθηκε ξεκάθαρα πάνω στις απαιτήσεις των εργοδοτών. Έτσι ήθελαν οι επιχειρηματίες, έτσι νομοθετήθηκαν. Πλέον, εργαζόμενοι 10 και 20 χρόνια ενδεχομένως να χάσουν επιδόματα που δικαιούνται σήμερα. Όμως, η κυβερνητική πολιτική έχει διαλύσει κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, κάποιοι σπεύδουν να σχεδιάσουν μέτρα πάνω από 11 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει 4%-5% του ΑΕΠ επιπλέον ύφεση.
Αυτό σίγουρα δεν είναι χώρα της Ευρώπης, είναι χώρα της Αφρικής που σε λίγο θα βλέπει τους πολίτες της να ζητιανεύουν για φαγητό και για νερό.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates