Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Ο Σαμαράς παίρνει στα χέρια του τα δάνεια των πυροπλήκτων μετά τη συνάντηση με τα Επιμελητήρια

Στα χέρια του παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς το θέμα της συνάντησης των Επιμελητηρίων με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, για να... συζητηθεί περαιτέρω λύση στο αίτημα επανεξέτασης των επιτοκίων δανεισμού αλλά και της παράτασης της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων πυροπλήκτων. Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών ζήτησαν χθες την παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε συνάντηση που είχαν μαζί του, προκειμένου να επισπευσθεί η συνάντηση την οποία υποσχέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Ο Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε ακαριαία δίνοντας άμεσα εντολή στους συνεργάτες του να επικοινωνήσουν με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και η συνάντηση να γίνει πριν τις εκλογές, προκειμένου να εντάξει το θέμα στην προγραμματική του ατζέντα.
Ειδικότερα, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ενημέρωσαν τον Αντώνη Σαμαρά για τη συνάντηση που είχαν προχθές με τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τη δέσμευσή του για παράταση ενός χρόνου στην πληρωμή των δόσεων των δανείων πυροπλήκτων. Επίσης, του μετέφεραν τη δέσμευση του υπουργού για συνάντηση με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια αποπληρωμής και των μη εγγυημένων από το Δημόσιο δανείων. Μάλιστα ζήτησαν από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας την προσωπική του παρέμβαση στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε να γίνει άμεσα η συνάντηση αυτή και να συζητηθεί το αίτημά τους για την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των επιτοκίων.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως, παρά το ότι δόθηκε παράταση από τον υπουργό, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων εμμένουν στη θέση τους ότι πρέπει να γίνει μακροπρόθεσμος διακανονισμός των δόσεων των δανείων.
Επιπρόσθετα, ενημέρωσαν τον Αντ. Σαμαρά για τα προβλήματα που προέκυψαν από τη διακοπή της λειτουργίας των τριών συνεταιριστικών τραπεζών. Ανέφεραν μάλιστα ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίζονται με τα ίδια κριτήρια που αντιμετωπίζονται και οι υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες.
Τέλος, οι πρόεδροι έθεσαν το αίτημα παράτασης των εγγυήσεων του ΤΕΜΠΜΕ ως επιτακτική ανάγκη, ενώ ζήτησαν τη βελτίωση των δράσεων των προγραμμάτων ΕΤΕΑΝ και JEREMIE, οι πόροι των οποίων δεν έχουν καθόλου αξιοποιηθεί.
Στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά συμμετείχαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, Μεσσηνίας Δημήτρης Αδαμοπουλος, Λακωνίας Κώστας Πανδής, Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και Εύβοιας Παναγιώτης Σίμωσης. Ακόμη, πήραν μέρος οι βουλευτές των πυρόπληκτων νομών Νίκος Νικολόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κώστας Μίχαλος.


eleftheria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates