Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η Γερμανία φοβάται εμπορικό πόλεμο!


Την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις χώρες που αντιτίθενται σε έναν αεροπορικό φόρο για τη μόλυνση του περιβάλλοντος ζήτησε από την Κομισιόν η γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου, όπως υποστήριξε, να αποφευχθούν “εμπορικές συγκρούσεις”.

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας “βλέπει με ανησυχία τις....

διεθνείς εξελίξεις” όσον αφορά τον φόρο αυτόν, ο οποίος υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ να αγοράζουν το ισοδύναμο με το 15% των εκπομπών τους σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2) στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σήμερα ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στην απειλή της παραγγελίας από τις Αερογραμμές του Χονγκ Κονγκ 35 αεροπλάνων Α380 της ευρωπαϊκής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Airbus λόγω των πιέσεων που ασκεί η κινεζική κυβέρνηση, η οποία αντιτίθεται σφόδρα στην επιβολή του φόρου αυτού.

Σημειώνεται ότι οι Βρυξέλλες εμμένουν προς το παρόν στη θέση τους.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αναστείλει τη νομοθεσία της”, προειδοποίησε πρόσφατα η Επίτροπος που είναι αρμόδια για θέματα Κλίματος Κόνι Χέντεγκααρντ και κάλεσε τις χώρες που είναι αντίθετες –την Κίνα, αλλά και την Ινδία, ή ακόμη τη Ρωσία– να κάνουν αυτές “εποικοδομητικές προτάσεις προκειμένου να επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία στον τομέα των αερομεταφορών”.

Ο διευθυντής της Airbus, ο Γερμανός Τόμας Έντερς, εξέφρασε τον περασμένο μήνα “πραγματική ανησυχία” για έναν πιθανό “εμπορικό πόλεμο” εις βάρος του τομέα του.

Πηγή: egklomatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates