Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Έτοιμα τα μέτρα ανάπτυξης και η μείωση φόρων

Την ανάγκη για άμεσα μέτρα ανάπτυξης τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στην προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, προαναγγέλλοντας τη διενέργεια...
Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο Μνημόνιο, καθώς και έρευνα για το «πόθεν» έσχες των κυβερνώντων της Μεταπολίτευσης.


«Πρέπει να υπάρξουν από την αρχή μέτρα Ανάπτυξης. Το έλεγα εντός και εκτός Ελλάδος επί 2 χρόνια. Αλλά ήμουν μόνος μου. Ήμασταν και οι πρώτοι που μιλήσαμε για επαναδιαπραγμάτευση» είπε, τονίζοντας ότι εκτός από την Ανάπτυξη, πρέπει να διατηρηθεί και η κοινωνική συνοχή.


«Τρείς δεσμεύσεις ανέλαβα: Να αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις, να αποκαταστήσουμε τα επιδόματα στους πολύτεκνους, να δώσουμε την εξισωτική στους κτηνοτρόφους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα αποκαταστήσουμε ξανά το αίσθημα δικαίου του Ελληνικού λαού: Θα ψάξουμε το "πόθεν έσχες" όσον μετείχαν σε κυβερνήσεις, από το 1974. Και θα εξετάσουμε, επίσης – σε μία και μόνη Εξεταστική Επιτροπή – πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο.
Γιατί για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα προς το μέλλον, πρέπει να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς της με το παρελθόν» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

«Εμείς ζητάμε να κυβερνήσουμε με την ισχυρή εντολή του Ελληνικού λαού. Δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε. Θέλουμε καθαρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα» τόνισε μεταξύ άλλων. Χωρίς σταθερότητα, δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση. Κινδυνεύουν τα πάντα» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «πέρα από το χτύπημα της γραφειοκρατίας, χρειάζεται και κάτι ακόμα: Μείωση των φόρων

Πρώτο βήμα, η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα Νομικά πρόσωπα, για τις επιχειρήσεις στο 15%. Επόμενο βήμα η μείωση του ΦΠΑ στο 19% ο ανώτατος συντελεστής, στο 9% ο μεσαίος και στο 5% ολόκληρο το τουριστικό πακέτο. Και τέλος, 32% ο ανώτατος συντελεστής φόρου για τα φυσικά πρόσωπα. Πάνω από 600 χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα θα πληρώσουν μικρό τίμημα και θα αποκτήσουν κανονικούς τίτλους ιδιοκτησίας» ανέφερε.

«Χρειάζεται και η Ασφάλεια του πολίτη. Εξηγήσαμε πως θα σταματήσουμε, πάση θυσία, τη λαθρομετανάστευση. Εξηγήσαμε και πώς θα βγάλουμε τις κουκούλες, από όσους καίνε τις πόλεις και τις περιουσίες των πολιτών κάθε τόσο. Εξηγήσαμε πως θα απομακρύνουμε τα στέκια ναρκομανών, όπου διακινούνται ναρκωτικά, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα: «Είμαστε η παράταξη που είπε όχι στην παραχάραξη της Ιστορίας της Μακεδονίας μας. Είμαστε η παράταξη που με τον Κώστα Καραμανλή είπε όχι στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο» συμπλήρωσε.

«Η ενότητα δεν είναι μια μόνο λέξη.Η ενότητα για μας είναι προτεραιότητα. Θέλουμε τους Έλληνες αγαπημένους, μονιασμένους, υπερήφανους και με αυτοπεποίθηση. Δεν βάζουμε στους Έλληνες ψεύτικα διλήμματα. Ενώνουμε τους Έλληνες πάνω σε κοινά ιδανικά. 



newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates