Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

"ΣΚΗΝΕΣ ΡΟΚ" στο Δ.Σ Καλαμάτας !!

Καυγάς στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δρόμο-καρμανιόλα στο Ελαιοχώρι !! «ΨΕΥΤΗΣ, ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΧΟΥΝΤΟΒΑΣΙΛΙΚΟΣ»!

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν... χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όταν δεκάδες κάτοικοι του Ελαιοχωρίου προσήλθαν στη συνεδρίαση για να ζητήσουν από το Δήμο να αποκαταστήσει τον τρομερά επικίνδυνο για την ασφάλειά τους δρόμο. Η δημοτική αρχή όμως δεν επέτρεψε να συζητηθεί το θέμα, προκαλώντας τις αποδοκιμασίες των κατοίκων αλλά και τη λεκτική επίθεση του προέδρου του χωριού, Στυλιανού Μάλαμα, προς το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο αποκάλεσε «ψεύτη», «φασίστα» και «χουντοβασιλικό»!

Η ακατανόητη και επίμονη άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητηθεί το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση και των μειοψηφιών, όπως του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρου Μπρεδήμα, που μίλησε για «κατάλυση της δημοκρατίας» ή του επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτη Μπεχράκη, που σχολίασε ότι «δεν είμαστε στη Χούντα, δεν είμαστε στο ’73. Αυτές είναι τακτικές από την εποχή που ήταν φοιτητής ο κ. δήμαρχος»!
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων του Ελαιοχωρίου αποφασίστηκε να ζητηθεί η συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας για την άρση της επικινδυνότητας και τη βελτίωση του δρόμου από την εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης μέχρι το Ελαιοχώρι και του δρόμου της Δήμιοβας. Σε ψήφισμα τους οι κάτοικοι τονίζουν ότι τα 47 παιδιά του χωριού περνούν καθημερινά από το συγκεκριμένο επικίνδυνο δρόμο προκειμένου να πάνε στο σχολείο, με μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλειά τους, ενώ επισημαίνουν ότι έχει σκοτωθεί και νεαρή γυναίκα.
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος υποστήριξε ότι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες από τη δημοτική αρχή ώστε να ενταχθεί η βελτίωση του δρόμου σε κάποιο πρόγραμμα, όμως υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση (εννοούσε άραγε την τελευταία συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας;) δεν έχει ανταποκριθεί, δήθεν για να βλάψει πολιτικά την πλειοψηφία. Σημείωσε ότι η προσπάθεια για την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα θα συνεχιστεί και ότι ευελπιστεί προσεχώς να υπάρχει ευμενές πολιτικό περιβάλλον. Πρόσθεσε ωστόσο ο κ. Νίκας ότι εντός των επόμενων δύο μηνών θα γίνουν από τον ίδιο το Δήμο οι άμεσες παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες, με την εργολαβία για τις ασφαλτοστρώσεις στις δημοτικές κοινότητες.
Παρ’ ότι ο δήμαρχος μίλησε για αρκετή ώρα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ανδρέας Γουρδέας, δεν επέτρεψε να τοποθετηθούν και οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών, αντίθετα έκλεισε το θέμα, τονίζοντας ότι η δέσμευση του δημάρχου για άμεσες παρεμβάσεις εντός του προσεχούς διμήνου αρκεί και δεν χρειάζεται να γίνει άλλη συζήτηση.
Αυτός ο αποκλεισμός προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των μειοψηφιών, ενώ ο πρόεδρος του Ελαιοχωρίου, αφού σημείωσε ότι οι κάτοικοι του χωριού ήρθαν με καλοπροαίρετη διάθεση και όχι για να κάνουν φασαρία, τόνισε ότι η δέσμευση του δημάρχου δεν τον πείθει και εκτόξευσε τους ακραίους χαρακτηρισμούς. Ακολούθως αποχώρησε με τους διαμαρτυρόμενους συγχωριανούς του.

Στ.Μ.kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates