Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τον Ιούνιο στη Μεσσηνία από τον νέο δρόμο (Video)

Ένα μήνα υπομονή, πρέπει να κάνουν ακόμα οι Μεσσήνιοι και οι επισκέπτες της Μεσσηνίας, προκειμένου να απολαύσουν το νέο κομμάτι του...
αυτοκινητόδρομου, το τμήμα από τα Παραδείσια έως την Τσακώνα και εν συνεχεία έως τον κόμβο της Θουρίας, με μέγιστο χρόνο κάλυψης της απόστασης τα 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο κ. Ιωάννης Καρνέσης, επικεφαλής του κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών, που επισκέφθηκε το έργο.


Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μετά την επίσκεψη του κλιμακίου, ο κλάδος προς τον κόμβο της Θουρίας, μαζί με όλο το κομμάτι του δρόμου από την Τσακώνα, προς Καλαμάτα, μήκους περίπου 23 χιλιομέτρων, θα παραδοθεί αρχές Ιουνίου.



Παράλληλα, γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες, προκειμένου και το σημαντικό για τον αυτοκινητόδρομο, τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, να παραδοθεί έως το τέλος Ιουνίου. Μοναδική «παραφωνία», η παράκαμψη μήκους περίπου 400 μέτρων, στο σημείο που θα κατασκευασθεί η μεγάλη γέφυρα Τ4, για την οποία παράκαμψη το Υπουργείο είχε σοβαρές επιφυλάξεις, λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής του, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κάποιων μηνών. Στη περίπτωση που το Υπουργείο επιμείνει στη θέση του αυτή, τότε είναι αδύνατον να παραδοθεί το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα και αυτό θα γίνει μόνο με την ολοκλήρωση και της μεγάλης γέφυρας.



Συνολικά θα δοθούν σε κυκλοφορία 35 χλμ. νέου δρόμου και ο χρόνος της απόστασης με μέσο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας θα είναι περίπου 20 λεπτά.



Τέλος, ανακοινώθηκε ότι ο κλάδος στον κόμβο της Θουρίας, προς Μεσσήνη, θα παραδοθεί περί τα μέσα Ιουλίου, εξαιτίας των καθυστερήσεων που υπήρξαν με απαλλοτριώσεις.




pelopsnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates