Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

«Μάχη κορυφής» που καίει την Ελλάδα...

O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό τις προθέσεις του , να παραμείνει στη θέση του, ανανεώνοντας τη θητεία του. Κι αυτό, αν και στα τέλη του περασμένου έτους είχε προαναγγείλει την...
οριστική αποχώρηση του. Έκτοτε πολύ νερό έχει κυλήσει στην Ευρωζώνη και ο κ. Γιούνκερ φαίνεται να άλλαξε άποψη.

Η επιβεβαίωση αυτή της πληροφορίας ήρθε εμμέσως από τον κ. Βαν Ρομπάι, ο οποίος, με δημόσια δήλωση του, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου στη θέση του.

Εύλογα θα μπορούσε κανείς να διερωτηθεί: και τι μας νοιάζει εμάς; Στην πραγματικότητα «μας καίει». Για δύο λόγους: α) ο κ. Γιούνκερ είναι αποδεδειγμένα ένας από τους ελάχιστους ένθερμους φίλους της Ελλάδας που έχουν απομείνει αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες και τυχόν αποχώρηση του θα μας στοίχιζε πολύ σε αυτή τη συγκυρία και β) ως πιθανότερος διάδοχος του φέρεται να είναι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τις διαθέσεις και τα αισθήματα του οποίου προς την Ελλάδα δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι …παραπάνβ. Το ίδιο και για τα αντίστοιχα αισθήματα της κ. Άνγκελα Μέρκελ που υποστηρίζει ενθέρμως την υποψηφιότητα του.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates