Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Χρυσό μετάλλιο στα άδεια στάδια και στις... γκάφες οι Βρετανοί

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει για τις άδειες θέσεις, με τους Βρετανούς να υποστηρίζουν ότι τα εισιτήρια που... δόθηκαν στους χορηγούς και στην ΔΟΕ ήταν πολλά με αποτέλεσμα αυτά που τους έμειναν για τον υπόλοιπο κόσμο να είναι λίγα. Έτσι λοιπόν τα άδεια καθίσματα είναι αυτά που παραχωρήθηκαν στους χορηγούς και στην ΔΟΕ. Είναι ενδεικτικό ότι πολλά αγωνίσματα μοιάζουν με... στρατιωτικά σεμινάρια, αφού φαντάροι καλούνται να γεμίσουν τα άδεια καθίσματα!

Παράλληλα δύο άλλες περιπτώσεις δείχνουν ότι τα μέτρα ασφαλείας των Βρετανών «μπάζουν νερά». Στην παρέλαση των αθλητών στην τελετή έναρξης μία γυναίκα- μυστήριο «συμμετείχε» στην ολυμπιακή αποστολή της Ινδίας, ντυμένη στα κόκκινα (για να κάνει... αντίθεση με τα κίτρινα- μπλε των Ασιατών) χωρίς φυσικά να έχει διαπίστευση. Πολλές ήταν οι αντιδράσεις από την ινδική αποστολή, με τον εκπρόσωπο τύπου της να δηλώνει δηκτικά προς του διοργανωτές ότι «αν είχε γίνει αυτό στην Ινδία η κριτική θα ήταν σκληρή». Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων απάντησε πως «ήταν μέλος του προσωπικού της Τελετής, υπεύθυνη για συνοδεία εκτός σταδίου και μάλλον υπερενθουσιάστηκε. Αν και δεν έπρεπε να είναι εκεί, όμως δεν ήταν άτομο απειλητικό για την αποστολή των Ινδών».

Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε και η Σκότλαντ Γιάρντ χάθηκαν τα κλειδιά από το Γουέμπλεϊ την περασμένη εβδομάδα, με τις ευθύνες ανάμεσα σε διοργανωτές και αστυνομία να γίνονται μπαλάκι του πινγκ πονγκ. Τα κλειδιά πάντως, κοστίζουν περίπου 40.000 λίρες.

Σαν αν μην έφταναν όλα αυτά, έσβησαν και την ολυμπιακή φλόγα, που πρέπει να καίει αδιάκοπα στον βωμό κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι εργάτες του σταδίου υποχρεώθηκαν να σβήσουν τη φλόγα, προκειμένου να μετακινήσουν το βωμό από το κέντρο του Ολυμπιακού σταδίου, ενώ αναμένεται να την ανάψουν και πάλι από ένα φανάρι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, στη διάρκεια της οποίας -μαντέψτε- έσβησε η φλόγα.

Τα λάθη και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μία τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι φυσιολογικά και ανθρώπινα. Όμως η άδικη κριτική το 2004, μάλλον γύρισε μπούμερανγκ προς τους Βρετανούς.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates