Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Τριφυλία: Πληρότητα που αγγίζει το 100% τον Αύγουστο!

Ευχάριστη έκπληξη, που ξεπερνά και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες, είναι η τουριστική κίνηση του Αυγούστου στην Τριφυλία για... ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα!


Η πληρότητα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, σε όλη τη διάρκεια του μήνα, αγγίζει το 100% και αποτελεί ισχυρή τονωτική ένεση και οικονομική ανάσα για τις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και την τοπική αγορά.


Οι φυσικές ομορφιές της Τριφυλίας, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τουριστικές μονάδες και τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, σε πολύ καλές και άκρως δελεαστικές τιμές, καθώς και με τις εργώδεις προσπάθειες για ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Τριφυλίας που καταβάλλει η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, κέντρισαν και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών! Αν και το κλίμα που υπάρχει στο εξωτερικό για την Ελλάδα δεν είναι το καλύτερο, αντίθετα είναι αρνητικό, οι ξένοι επέλεξαν τη χώρα μας και την επισκέφθηκαν.


Παράλληλα, είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι επισκέπτες της Τριφυλίας μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι και εντυπωσιασμένοι από την περιοχή και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιχειρήσεις και φεύγουν για τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους με τα καλύτερα συναισθήματα για τις όμορφες διακοπές που πέρασαν και οι οποίες, όπως οι ίδιοι λένε, θα τους μείνουν αξέχαστες!

Μιλώντας στο «Θ» η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Γεωργία Χριστοδούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της, σημειώνοντας: «Η κίνηση το μήνα Αύγουστο είναι αρκετά ικανοποιητική. Τα ξενοδοχεία αγγίζουν το 100% σε πληρότητα. Οι δε τιμές εξακολουθούν να είναι σε λογικά επίπεδα.

Αυτό που μας κάνει μεγάλη εντύπωση είναι οι εντυπώσεις που μας μεταφέρουν οι ξένοι τουρίστες και επισκέπτες, φίλων τους, για τη χώρα μας και την κατάσταση που βρίσκεται, όταν οι ίδιοι τους λένε ότι θα έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές. Εκείνοι στις συζητήσεις τους προσπαθούν να τους αποτρέψουν, λέγοντάς τους όσα αρνητικά ακούγονται στις χώρες τους για την Ελλάδα.


Γενικά, το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό για τη χώρα μας είναι αρνητικό. “Μην πηγαίνετε στην Ελλάδα, διότι δεν ξέρετε τι θα βρείτε εκεί και πώς θα γυρίσετε”, τους λένε. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επισκεπτών από γαλλόφωνες χώρες, Γαλλία, Βέλγιο και Ελβετία, οι οποίοι, μάλιστα, δηλώνουν εξαιρετικά φιλέλληνες και εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη φιλοξενία. Πτώση έχουμε από Γερμανία και σκανδιναβικές χώρες. Είναι εντυπωσιακό ακόμη το κύμα αφίξεων Ρώσων στην περιοχή μας τον Αύγουστο και ιδίως από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τον Οκτώβριο, για πολυήμερες διαμονές».

Για, δε, τις διακοπές των Ελλήνων, η πρόεδρος της Ένωσης σημείωσε: «Οι Έλληνες, παρά την κρίση και τις οικονομικές δυσκολίες, κατάφεραν και βγήκαν από το σπίτι για διακοπές, με διαμονή, κατά μέσο όρο τον Αύγουστο, τις 6 με 7 ημέρες. Υπάρχει, ωστόσο, μία “πίεση” από την πλευρά τους για μείωση των τιμών και είναι πολύ σφιχτοί και συγκρατημένοι. Ψάχνουν πολύ για να καταλήξουν και να αποφασίσουν. Οι περισσότεροι, δε, θέλουν λύσεις τύπου ημιδιατροφής ή “all-inclusive”, για να ξέρουν από πριν πόσο θα κοστίσει η διαμονή τους και, γενικά, πόσα θα είναι τα έξοδα των διακοπών τους».



Πηγή: http://filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates