Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Τριφυλία: Καλή χρονιά η φετινή για τους αμπελουργούς


Καλή αναμένεται η φετινή παραγωγή για τους αμπελουργούς στην περιοχή της Τριφυλίας καθώς οι μέχρι τώρα...
καιρικές συνθήκες είναι αρκετά καλές. 

Οι παραγωγοί περιμένουν φέτος πολύ καλή παραγωγή τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα μετά από μια δύσκολη περσινή χρονιά όπου είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται δραματικά.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών μείωσαν δραματικά την συνολική παραγωγή της περιοχής, η οποία φέτος αναμένεται να επανέλθει στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων.

Την αισιοδοξία του για μια καλή χρονιά εκφράζει και ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας «Νέστωρ» Σωτήρης Καλογερόπουλος, ο οποίος σημείωσε: 
«Η παραγωγή τουλάχιστον μέχρι τώρα είναι καλή τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Εχει βοηθήσει ο καιρός σε αυτό αφού δεν έχουμε προβλήματα με ασθένειες εκτός από κάποια τοπικά προβλήματα. Μένει να δούμε τι θα γίνει και τον Αύγουστο από το θέμα των καιρικών συνθηκών για να βγει πέρα η παραγωγή μας. Πέρασε προχθές λίγη βροχή χωρίς όμως να υπάρξει πρόβλημα, μάλιστα θα έλεγα ότι λίγη βροχή είναι αναγκαία αυτή την περίοδο, το έχουν ανάγκη τα αμπέλια. 

Πιστεύω πάντως ότι τα αμπελοειδή φέτος θα έχουν καλή πορεία, αναμένουμε πολύ μεγάλη αύξηση της παραγωγής σε σχέση ειδικά με την περσινή χρονιά, που ήταν μια από τις χειρότερες και την οποία δεν θέλουμε ούτε να την σκεφτόμαστε. Το μέλλον πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο και αναμένουμε να υπάρχει κάποια ζήτηση, χωρίς φυσικά να μπορούμε να το πούμε με απόλυτη βεβαιότητα, καθώς αυτό συμπεραίνεται από το γεγονός ότι έχουν αδειάσει οι δεξαμενές στα κρασιά. Από την πλευρά μας πάντως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους παραγωγούς και να πάνε όλα καλά. Για τις τιμές δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακόμη πού θα κινηθούν αλλά σίγουρα θα διαμορφωθούν ανάλογα με την προσφορά και την ζήτηση που θα υπάρχει, χωρίς φυσικά να μπορούμε εμείς από μόνοι μας να καθορίσουμε την αγορά».
 
Ενθαρρυντικά πάντως κινείται η κατανάλωση του κρασιού αφού, όπως μας είπε ο κ. Καλογερόπουλος, παρά την κρίση και την γενική μείωση στην κατανάλωση οι πωλήσεις του "Νέστορα" έχουν κρατηθεί σε σταθερά επίπεδα, κάτι που είναι ενθαρρυντικό και όπως όλα δείχνουν φέτος θα φύγουν όλες οι ποσότητες από τις δεξαμενές του συνεταιρισμού.
 
Όσον αφορά τον φετινό τρύγο, αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 20 Αυγούστου, κάτι που όμως θα εξαρτηθεί και από τον καιρό, σίγουρα πάντως νωρίτερα απ' ό,τι πέρυσι.

Πηγή: http://filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates