Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αυγερινοπούλου: Ρύθμιση για τα δάνεια των πυροπλήκτων, με ή χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

Το ζήτημα της αποπληρωμής των δανείων και των οφειλών των πυρόπληκτων Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών έθεσε με ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών η
Βουλευτής Ν. Ηλείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών της 25ης Απριλίου 2012, παρέχεται... η ευχέρεια στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στους πυρόπληκτους από το 2007 Νομούς (Ηλείας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ευβοίας και στην περιοχή Αιγιαλείας του Ν. Αχαΐας) και οι οποίοι ρύθμισαν τις υφιστάμενες μέχρι 25.8.2007 ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ή σε όσους χορηγήθηκαν δάνεια για κεφάλαια κίνησης με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, να ζητήσουν την αναστολή καταβολής των οφειλόμενων δόσεων για όλο το 2012.

Η κ. Αυγερινοπούλου ζήτησε να πληροφορηθεί αν όντως ισχύει η ρύθμιση των οφειλών, σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, και αν προβλέπεται κάποια ανάλογη ρύθμιση για τους δανειολήπτες που δεν έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Δεδομένου ότι οι πυρόπληκτοι δανειολήπτες, είτε έχουν δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου είτε χωρίς αυτήν, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και ιδίως εν μέσω οικονομικής κρίσης, η Βουλευτής ρώτησε περαιτέρω τον Υπουργό πώς σχεδιάζει να διευκολύνει και αυτή την ομάδα πυροπλήκτων δανειοληπτών, σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη πρόβλεψη και γι’ αυτούς.

Η Βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στη σοβαρή οικονομική υποβάθμιση, πέραν της περιβαλλοντικής, που επήλθε στις εν λόγω περιοχές και ιδιαίτερα στο Νομό Ηλείας καθώς και στην αδυναμία ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας της Ηλείας μετά τις πυρκαγιές του 2007, που καταδεικνύεται κι από την τελευταία σε ρυθμό ανάπτυξης θέση που κατέχει ο Νομός Ηλείας ανάμεσα σε όλους τους Νομούς τα χώρας.


Πηγή: http://www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates