Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μαραθόπολη: Αγανάκτησαν τρεις μέρες χωρίς νερό!

Η κατάσταση στον πλέον γνωστό τουριστικό προορισμό της Τριφυλίας, για καφέ, φαγητό και διασκέδαση, ήταν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή απερίγραπτη...


Χιλιάδες κόσμου (και δεν είναι υπερβολή), επισκέφτηκαν το τελευταίο τριήμερο του Αυγούστου τη γραφική και πανέμορφη Μαραθόπολη. Οι επαγγελματίες ωστόσο, βίωναν το δικό τους μαρτύριο από την έλλειψη νερού! Το ίδιο και οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας.


Την Παρασκευή άρχισαν οι διακοπές νερού, ενώ το Σάββατο δεν έτρεχε σταγόνα. Την Κυριακή συνέβη το ίδιο, αλλά κάποιες στιγμές έτρεχε λίγο νεράκι από τις βρύσες. Πως να δουλέψουν τα καταστήματα και πως να περάσουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους με τον καύσωνα;


Το πρόβλημα με το νερό στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων είναι γνωστό. Το ίδιο και στη Μάραθο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό για να αντιμετωπιστεί και να μην επαναλαμβάνονται καλοκαιριάτικα, φουλ σεζόν, τέτοια θλιβερά φαινόμενα, που πλήττουν επιχειρήσεις και κατοίκους.


Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις και λύσεις και όχι ημίμετρα. Τη Δευτέρα σημειώθηκαν πάλι προβλήματα και για να μπορέσει να γεμίσει η Δεξαμενή, που η στάθμη του νερού της ήταν στον πάτο, έριξαν νερό και από αλλού, πέραν αυτού από το δίκτυο, που έτσι και αλλιώς ήταν ελάχιστο και δεν έφτανε.


Επαγγελματίες και κάτοικοι της Μαραθόπολης αναρωτιούνται αν επιτέλους, θα υπάρξει βούληση για επίλυση του προβλήματος κι αν ποτέ λυθεί ή κάθε λίγο και λιγάκι θα τους αφήνουν χωρίς νερό!


Πηγή: http://filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates