Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Καιγόμαστε - Φωτιές σε Ρόδο, Φλώρινα, Ύδρα, Κρήτη!

Η Ελλάδα καίγεται απ΄ άκρη σε άκρη. Πύρινα μέτωπα καταστρέφουν δασικές εκτάσεις αλλά ευτυχώς δεν απειλούν οικισμούς... Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών σε όλη τη χώρα
Η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο που είναι σε εξέλιξη από χθες καίει αυτη τη στιγμή δασική έκταση μεταξύ Σορωνής και Αγίου Σουλά. Αν και η κατάσταση είναι καλύτερη τώρα στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν δυνατοί άνεμοι και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αναζοπυρώσεων.

Στο νησί των Ιπποτών επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 67 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και 21 οχήματα υδροφόρες και μπουλντόζες των Δήμων.

Σε εξέλιξη και η φωτιά στην Ύδρα σε δασική έκταση στην περιοχή Μπιστη, ευτυχώς μακριά από σπίτια. Επιχειρούν 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα,1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο.

Σε δύσβατο σημείο σε ορεινή περιοχή μαίνεται και η φωτιά στη Φλώρινα στη θέση Καραγιάννη, μακριά από οικισμούς.
Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 ελικόπτερο.

Νέα φωτιά ξέσπασε περίπου στις 12.00 το μεσημέρι στη θέση Σμάρι στο Ηράκλειο Κρήτης. Δεν απειλούνται κατοικίες καθώς το πύρινο μέτωπο καίει δασική έκταση σε ορεινό σημείο μακριά από οικισμούς. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 ελικόπτερο.

Σε ύφεση είναι η φωτιά στη Ζάκυνθο ενώ υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στον Ομαλό στα Χανιά, στη Κυλλήνη στην Ηλεία αλλά και στην Κύμη στην Εύβοια.
Πηγή: http://filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates