Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Δυστυχώς…

Η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Αφού μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, τώρα αυξάνονται κι άλλο οι φόροι για να... μηδενιστεί η ήδη καταπονημένη ιδιωτική πρωτοβουλία και να διαλυθεί η ελληνική αγορά.

Έτσι θα πάψουν πια να υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού το σύστημα έχει αλλεργία στην λέξη ελεύθερος, σκοπεύοντας να δημιουργήσει κοινωνία δούλων-υπαλλήλων με μισθούς που θα ορίζουν τα παγκόσμια αφεντικά.

Ο CODEX ALEMINTARIUS εφαρμόζεται με τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας σε σπόρους καθώς και την προώθηση των επικίνδυνων για την υγεία μας μεταλλαγμένων λαχανικών και κρεάτων…

Η Ατζέντα 21 προχωράει με τα ενεργειακά πιστοποιητικά και τα χαράτσια σε ακίνητα ακόμα και χωράφια, προκειμένου να εξαφανιστεί η ιδιωτική περιουσία. Η κυβέρνηση δεν τολμάει να σηκώσει κεφάλι στους δανειστές, μολονότι υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.

Τα τρία κόμματα που την απαρτίζουν αδυνατούν ή δεν θέλουν να συνεννοηθούν για το καλό των Ελλήνων, που πτωχεύουν για να σωθεί το… κράτος. Μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση δεν έχουν τίποτα να προτείνουν και αρέσκονται σε μηδενιστική κριτική άνευ ουσίας και περιεχομένου. Λείπει η ηγετική φυσιογνωμία που θα μπορούσε να διαχειριστεί κάπως την κατάσταση και να δώσει λύσεις στο αδιέξοδο. Τα νέα κόμματα που δημιουργούνται δεν θα προσφέρουν απολύτως τίποτα, μιας και διατηρούν την παλιά συνταγή με διαφορετική ρητορική.

Η «πολιτική του χθες» δεν λέει να δώσει την θέση της σε νέες ιδέες. Δεξιά και Αριστερά συνεχίζουν να «ιδεολογικοποιούν» εθνικά και κοινωνικά ιδανικά δυναμιτίζοντας την ατμόσφαιρα και μεταφέροντας την αντιπαράθεσή τους στην κοινωνία. Η μία κοινωνική ομάδα στρέφεται εναντίον της άλλης, αφού ο καθένας προσπαθεί να διασώσει τα κεκτημένα του, αδιαφορώντας για το σύνολο. Το μεταναστευτικό φεύγει εκτός ελέγχου λόγω του ισλαμικού φανατισμού αλλά και της μη σοβαρής και υπεύθυνης αντιμετώπισής του από κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Στον ορίζοντα δεν φαίνεται τίποτα και μάλλον μπαίνουμε σ’ ένα από τα μεγαλύτερα κύματα ύφεσης, προκειμένου να έρθουν έπειτα οι «σωτήρες» της παγκόσμιας διαπλοκής να φέρουν την «λύση», αφού η πολιτική και οι πολιτικοί δεν μπόρεσαν να αντιτάξουν εναλλακτικές λύσεις, κάνοντας τομές και ανατροπές.

Η πραγματική οικονομική κρίση είναι λοιπόν προ των πυλών με τους πολίτες να αποδεκατίζονται, την αγορά να νεκρώνει και να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες ελλείψεις. Την ίδια ώρα παρατηρείται γενικός «αναβρασμός», ο οποίος επεκτείνεται από την Άπω Ανατολή έως και την Βόρεια Αφρική με τους αναλυτές να εκφράζουν έντονα την ανησυχία τους για μια ενδεχόμενη παγκόσμια σύρραξη. Η ιστορία μας διδάσκει ότι κάθε φορά η «μπόρα» ξεσπάει ξαφνικά. Γι’ αυτό όλοι ψηλά το κεφάλι και ψύχραιμοι, γιατί μετά την καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο και το τοπίο θα είναι διαφορετικό.

Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει την ανθεκτικότητά μας στην βαρυχειμωνιά. Άλλωστε δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου, όπως πολλοί καταστροφολόγοι θα επιθυμούσαν. Ίσως έρθει η καταστροφή για εκείνους που μας οδήγησαν σε παγκόσμιο επίπεδο στο σημερινό αδιέξοδο.



Πηγή: http://filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates