Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Πύργος: Μετά από δυο χρόνια σφύριξε ξανά το τρένο

Τις πιο συγκινητικές στιγμές έζησαν οι πενήντα έξι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 9101 του ΟΣΕ, όταν οι μηχανές πήραν μπροστά λίγο μετά τις 9 το πρωί και το τρένο, αναχώρησε για το ταξίδι του. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η...
έκπληξη, για τους κατοίκους του Πύργου και των υπολοίπων περιοχών της Ηλείας, που εκτείνονται έως τη Ζαχάρω, που άκουσαν ξανά, τον γνώριμο ήχο του τρένου, να σφυρίζει ξανά και ξανά την παρουσία του.


Η χθεσινή μέρα για τον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ στον Πύργο, ήταν μέρα γιορτινή, καθώς ύστερα από τόσο διάστημα, πραγματικής απουσίας, η μετρική γραμμή Πελοποννήσου, «ζωντάνεψε» και ταξίδεψε την αμαξοστοιχία που ετοιμάστηκε μέχρι την Κόρινθο, προς αντίδραση κάθε σκέψης που ήθελε το τρένο στην Ηλεία, να χάνεται. Το δρομολόγιό της, προκαθορισμένο και ιδιαίτερα σημαδιακό γιατί ξεκίνησε από τον Πύργο, πέρασε μέσα από τα χωριά του, κατευθύνθηκε στον Καϊάφα, κάνοντας μια μικρή στάση εκεί και τελικά βγήκε από τα όρια της Ηλείας, με προορισμό την Καλαμάτα, το Ζευγολατιό, την Τρίπολη και από εκεί τον τερματισμό του, την Κόρινθο.



Άρχισε και θα συνεχίσει.
Όπως ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο σύμβουλος διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Λευτέρης Μαρούσης, ο σιδηρόδρομος είναι ένα μέσο οικονομικό, οικολογικό και με κοινωνική προσφορά ενώ αναφερόμενος στο χθεσινό δρομολόγιο τόνισε ότι σηματοδοτεί την αρχή αλλά και τη συνέχεια μιας προσπάθειας για την ανάπτυξη των τουριστικών τρένων στην Πελοπόννησο. «Πιστεύουμε πως αυτή η προσπάθεια θα πετύχει. Σε πανελλαδικό επίπεδο γίνονται ενέργειες και προσπάθειες στο πλαίσιο πολύπλευρων σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων ώστε να εξυπηρετείται ο επιβάτης. Ο σιδηρόδρομος είναι ένα μέσο οικονομικό, οικολογικό και με κοινωνική προσφορά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούσης.



Αγιασμός το πρωί



Λίγο πριν την έναρξη του δρομολογίου, πραγματοποιήθηκε αγιασμός, που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Γερμανό, παρουσία του αντιδημάρχου Πύργου, Βασίλη Παναγόπουλου, του εκπροσώπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου, Σπύρου Χιώνη και της Σταθμάρχη, Νεκταρίας Ψυχομάνη ενώ αρκετός κόσμος και οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 9101 παρακολούθησαν την τελετή. Ο Σεβασμιότατος, ευχήθηκε στους εκπροσώπους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το δρομολόγιο να είναι καλοτάξιδο, να γίνονται πάντα τέτοια ταξίδια με τους λάτρεις του τρένου ενώ σχολίασε «Το τρένο να ξεκινήσει ξανά τα δρομολόγιά του από την πόλη του Πύργου».



Σκοπός η διατήρηση της γραμμής



Η εικόνα που επικρατούσε χθες νωρίς το πρωί στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πύργο, ήταν κάτι παραπάνω από χαρακτηριστική της νοσταλγίας και της αγάπης των μελών του συλλόγου «Φίλοι Σιδηρόδρομου» οι οποίοι περίμεναν με αγωνία να επιβιβασθούν στο βαγόνι.

«Ελπίζουμε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που επιθυμεί να ταξιδέψει με τρένο και ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδη η πρώτη αμαξοστοιχία που ξεκίνησε. Ελπίζουμε οι διοικήσεις να μας βοηθήσουν να μην αφήνουμε τους λάτρεις του τρένου να μένουν με πικρία βλέποντας να κλείνει ο σιδηρόδρομος», ανέφερε η Σταθμάρχης του Πύργου, Νεκταρία Ψυχομάνη.



Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν, ξεκινήσει η αμαξοστοιχία από τον Πύργο, ο αντιδήμαρχος Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, ευχήθηκε «καλό ταξίδι» και τόνισε πως τέτοιες δράσεις θα πρέπει να συνεχιστούν καθώς ο σιδηρόδρομος αποτελεί ένα διαφορετικό μέσο μεταφοράς. Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου, Σπύρος Χιώνης, επεσήμανε πως είναι σημαντικό το τρένο στην Ηλεία, να ζωντανέψει ξανά μέσα από τα εκδρομικά δρομολόγια της μετρικής γραμμής Πελοποννήσου.































Πηγή: http://www.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates