Ίσως το γνωστό ρητό «είσαι ότι τρως», δεν έχει καμία απολύτως ισχύ πλέον, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν 5 λιπαρά τρόφιμα που στην πραγματικότητα μας κάνουν πιο…
αδύνατους.
Η επιστήμη έχει δείξει ότι, όταν κάποιος καταναλώνει λιπαρά τρόφιμα δεν είναι απαραίτητα υπέρβαρος, ενώ αντίθετα, όποιος καταναλώνει τρόφιμα, που περιέχουν τα «κακά» λιπαρά, έχει όλες τις πιθανότητες να γίνει.
Τα υγιή λίπη στην ουσία, αδυνατίζουν. Μπορούν να καταστείλουν την όρεξή σας, μειώνοντας τον αριθμό των θερμίδων που τρώτε σε μια ημέρα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Ας δούμε όμως αναλυτικά ποια είναι τα «καλά» λίπη που αδυνατίζουν.
αδύνατους.
Η επιστήμη έχει δείξει ότι, όταν κάποιος καταναλώνει λιπαρά τρόφιμα δεν είναι απαραίτητα υπέρβαρος, ενώ αντίθετα, όποιος καταναλώνει τρόφιμα, που περιέχουν τα «κακά» λιπαρά, έχει όλες τις πιθανότητες να γίνει.
Τα υγιή λίπη στην ουσία, αδυνατίζουν. Μπορούν να καταστείλουν την όρεξή σας, μειώνοντας τον αριθμό των θερμίδων που τρώτε σε μια ημέρα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Ας δούμε όμως αναλυτικά ποια είναι τα «καλά» λίπη που αδυνατίζουν.
Βοδινό ελευθέρας βοσκής
Η αδιπονεκτίνη είναι μια ορμόνη, που είναι υπεύθυνη για τη διάσπαση των λιπών στο σώμα και όσο περισσότερη έχει κάποιος, τόσο μειώνεται ο ΔΜΣ (δείκτη μάζας σώματος). Συμπέρασμα; Βάλτε το ελαιόλαδο στο νούμερο ένα της διατροφικής σας επιλογής και απολαύστε όλα τα οφέλη, που προσφέρει πλουσιοπάροχα στον οργανισμό.
Καρύδα
Καλά νέα για εκείνους που τους αρέσουν οι λιχουδιές, καθώς η σκούρα σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στις προσπάθειες για μια κοιλιά… πλάκα. Το «μυστικό» βρίσκεται στο πότε θα την φάτε! Μην περιμένετε λοιπόν μέχρι το επιδόρπιο: Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα δύο ώρες πριν το γεύμα, προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η σκούρα σοκολάτα περιέχει αγνό βούτυρο κακάο, μια πηγή στεατικού οξέως, το οποίο επιβραδύνει την πέψη. Από την άλλη πλευρά, η περιεκτικότητα της σοκολάτας γάλακτος σε βούτυρο κακάο, μετριάζεται με της προσθήκη λίπους με αποτέλεσμα να περνά πιο γρήγορα μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα. Επειδή η μαύρη σοκολάτα χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία, καταπραΰνει την πείνα και μας βοηθά να χάσουμε βάρος.
Βούτυρο αμυγδάλου
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι τα αμύγδαλα μπορεί να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος, παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά. Μια μελέτη του περιοδικού International Journal of Obesity σύγκρινε δύο δίαιτες κατά τη διάρκεια έξι μηνών. Μία ομάδα ακολούθησε μια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτα, περιορισμένων θερμίδων (18% λίπος) και η άλλη ακολούθησε μια διατροφή μέτρια σε λιπαρά (39% λίπος) στην οποία το επιπλέον λίπος παρεχόταν από αμύγδαλα. Η τελευταία ομάδα έχασε περισσότερο βάρος από ό, τι η άλλη, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες κατανάλωσαν την ίδια ποσότητα συνολικών θερμίδων. Επιπλέον, όσοι έτρωγαν αμύγδαλα, παρουσίασαν 50 % μεγαλύτερη μείωση πόντων στην περιοχή της κοιλιάς. Πώς είναι αυτό δυνατόν; Τα αμύγδαλα περιέχουν ενώσεις που περιορίζουν την ποσότητα του λίπους που απορροφάται από το σώμα κι έτσι ένα ποσοστό περνά χωρίς να χωνεύεται.
Πηγή: http://www.pinnokio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου