Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ κάνει εκτίμηση για συμμετοχή 200.000 ψηφοφόρων στις κάλπες

Άνοιξαν από τις 9 το πρωί οι κάλπες για την ανάδειξη του διαδόχου του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τον μοναδικό υποψήφιο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο να «κοντράρεται» με την αποχή. Ικανοποιητική η προσέλευση ψηφοφόρων, πάνω από... 200.000 συμμετοχές «βλέπει» συνολικά η Ιπποκράτους, με τη συμμετοχή να είναι πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Μία ώρα παράταση θα δοθεί στην ψηφοφορία.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ψήφισε μαζί με τη σύζυγό του κα ιτην κόρη του ο Ευάγγελος Βενιζέλος λίγο πριν τις 10.00. «Θα διαψεύσουμε όσους πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να ανακάμψουμε» είπε μεταξύ άλλων στη δήλωσήτου. «Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την ψυχή του. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» είπε μεταξύ άλλων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος χθες έκανε κάλεσμα προς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία με μήνυμα στην επίσημη ιστοσελίδα του. Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να κάνει δηλώσεις στην Ιπποκράτους μετά τις 19.00.

Η προσέλευση είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα μέχρι τώρα, με την Ιπποκράτους σύμφωνα με πληροφορίες να εκτιμά ότι θα φτάσει στους 200.000 ψηφοφόρους. Η συμμετοχή μέχρι τώρα φτάνει τις 70.000.

Παπανδρέου: Να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ πυλώνας σταθερότητας και φορέας αλλαγής

Στην Νέα Ερυθραία και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο ψήφισε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΓιώργος Παπανδρέου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα.

«Η χώρα δεν βούλιαξε και μάλιστα αλλάζει προς το καλύτερο και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει ως πυλώνας σταθερότητας από τη μια και ως φορέας αλλαγής από την άλλη», δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα ότι η «επόμενη ηγεσία» του ΠΑΣΟΚ θα έχει μπροστά «περισσότερη ξαστεριά και πιο ηλιόλουστες μέρες, παρά τις πολλές δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας».

Μιλώντας για τον εαυτό του είπε ότι πάλεψε και τόνισε ότι από εδώ και μπρος «είναι η ώρα του πολίτη, να παλέψουμε ο καθένας μας με τις δικές μας δυνάμεις, να αλλάξουμε τη χώρα, να την κάνουμε πιο αισιόδοξη, να φύγουμε από τον συλλογικό κυνισμό και να πάμε στη συλλογική δύναμη».

Είπε ακόμα ότι ο ίδιος «ως απλός πολίτης» θα είναι κοντά στην προσπάθεια για αλλαγή της χώρας. «Η χώρα έχει πόρους, πλούτο και τεράστιες δυνατότητες, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Έχει τη δυνατότητα να είναι μια χαρούμενη κοινωνία και όχι με τα προβλήματα και την κατάθλιψη που ζήσαμε και ζούμε αυτήν την εποχή» επεσήμανε.

newspost.gr
Παράλληλα, μίλησε για πολιτικό, μιντιακό και οικονομικό σύστημα, για έλλειψη δικαιοσύνης, αδιαφάνεια και «λεηλασία» που πολλά χρόνια σπατάλησαν αυτόν τον πλούτο και αυτές τις δυνατότητες.

«Γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ που ήρθε στην εξουσία πριν 2,5 χρόνια είχε τιτάνιο έργο», είπε και συμπλήρωσε ότι «παραλάβαμε όλοι μαζί ένα τεράστιο βάρος που δεν μας αναλογούσε ιστορικά, αλλά το αναλάβαμε, πρώτα για να μη βουλιάξει η χώρα και δεύτερο για να αλλάξει».

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαδικασία

Έχουν στηθεί 1074 κάλπες σε 768 εκλογικά κέντρα με την ψηφοφορία να είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει ως τις έξι -τελικά- το απόγευμα. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά έως τώρα.

Τα 13 από τα 14 εκλογικά τμήματα άνοιξαν στην Αχαΐα για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, αφού σε αυτό της Κάτω Αχαΐας υπήρξε φόβος έντασης.

Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά κέντρα με κάποιους από τους ψηφοφόρους που προσήλθαν νωρίτερα να διαμαρτύρονται για την έλλειψη τους αλλά και για την έλλειψη φακέλων.

Ένταση επικράτησε πριν λίγη ώρα και στο εκλογικό κέντρο Βριλησσίων από τους «πράσινους» ψηφοφόρους, η επέμβαση της αστυνομίας όμως ήταν άμεση και αποφεύχθηκαν περαιτέρω επεισόδια.

Στην Κρήτη, αγρότες έκαναν κατάληψη στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που προκαλεί στην μεταφορά των κηπευτικών η απεργία της ΠΝΟ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ολοκληρώθηκε στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η διαδικασία και τα κριτήρια συμμετοχής

Τα μέλη και οι φίλοι θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια, ένα λευκό και ένα με το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η ψηφοφορία θα είναι μυστική, μέσα σε παραβάν, και υπενθυμίζεται ότι όσοι ψηφίσουν θα καταβάλλουν το ποσό των 2 ευρώ.

Στις εκλογικές διαδικασίες μπορούν να συμμετάσχουν:

-τα μέλη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα μέχρι την 05-03-12 στα Μητρώα Μελών, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
-οι φίλοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Φίλων μέχρι την 05-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
-τα νεοεγγραφόμενα μέλη στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
-οι νεοεγγραφόμενοι φίλοι στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
-οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένα ή νεοεγγραφόμενα μέλη, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
-οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένοι ή νεοεγγραφόμενοι φίλοι με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
-οι μετανάστες μέλη και φίλοι, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα μητρώα με το διαβατήριό τους ή την άδεια παραμονής.
-οι μετανάστες μέλη και φίλοι, οι οποίοι θα εγγραφούν στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής και αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής ή ΔΕΚΟ, από το οποίο να προκύπτει η διαμονή τους στο Δήμο της Οργάνωσης που ψηφίζουν.
-οι Έλληνες της διασποράς, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
-οι πολίτες κρατών- μελών της ΕΕ που ζουν στην Ελλάδα, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates