Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Ζητούν την υπογραφή των γονέων για μη συμμετοχή των παιδιών στην παρέλαση!


Έκπληξη προκάλεσε επιστολή πρόσκληση - κάλεσμα που παραθέτουμε πιο κάτω και αφορά στην υποβολή δήλωσης συναίνεσης των γονέων - κηδεμόνων μαθητών δημοτικού σχολείου Βέροιας, προκειμένου οι μαθητές να απέχουν από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ως μέσο "εκβιασμού"...

...ώστε το σχολείο να "ξαναγίνει μαθητοκεντρικό", να έχει δηλαδή τα παιδιά μας στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει "Επειδή λοιπόν βλέπουμε ότι η πολιτεία ΔΕΝ ενδιαφέρεται για τα σχολεία και για τα παιδιά παρά μόνον όταν τα χρειαστεί ως χειροκροτητές για τις γιορτές τους (που θα έπρεπε να είναι γιορτές μας) προτείνουμε σαν γονείς να ΜΗΝ διαθέσουμε τα παιδιά μας για εορταστικές εκδηλώσεις όπως καταθέσεις στεφάνων, πανηγυρικές λειτουργίες και παρελάσεις. Πρέπει επιτέλους να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι τα παιδιά μας είναι ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ του σχολείου. Μέχρι λοιπόν να ξαναβάλουν τα παιδιά μας στο κέντρο της προσοχής τους, εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να ασχολούνται ΜΟΝΟ με την εκπαιδευτική διαδικασία ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ που δεν αφορά στον χώρο του σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα στο  http://pressarismenos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates