Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ερχεται ο «Μεγάλος Αδελφός» της περιουσίας


H Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσει στο «φακέλωμα» των φορολογούμενων. Στόχος της υπηρεσίας είναι να ξέρει ανά πάσα στιγμή, τα ποσά που έχουν, αλλά και πού τα έχουν, για να μπορεί χωρίς δεύτερη...
κουβέντα να προχωρά σε ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, καταθέσεων, μετρητών και ομολόγων, προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλές τους στο Δημόσιο.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Άποψη», τις επόμενες εβδομάδες οι φορολογούμενοι θα λάβουν τα «μπιλιετάκια» του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία θα τους ζητούν να δηλώσουν τα πάντα στο νέο έντυπο περιουσιολογίου.

Ένας «Μεγάλος Αδελφός», θα αντλεί συνεχώς στοιχεία από τράπεζες και εφορίες και θα ανταλλάσσει πληροφορίες με την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Έτσι, η ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών θα έχει τους πάντες φακελωμένους και όχι μόνο θα ξέρει πόσα έχουν και πού τα έχουν, αλλά θα μπορεί να διατάζει ρευστοποιήσεις στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν ανταποκρίνονται στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.


newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates