Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Ποιοι βουλευτές έκαναν ιστορική κωλοτούμπα στη Βουλή

Γραμμή πλέυσης άλλαξαν πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και επτά της Νέας Δημοκρατίας στη χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση στην... Ολομέλεια της Βουλής και όπως όλα δείχνουν παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για τα δύο μεγάλα κόμματα.

Οι πρώην «αντάρτες» με την... χάρη της Νάντια Κομανέτσι αποφάσισαν να αλλάξουν στάση και να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση μολονότι είχαν αντιταχθεί στο δεύτερο Μνημόνιο - κίνηση η οποία τους είχε θέσει αυτομάτως εκτός κομματικής στέγης.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές που άνηκαν στο ΠΑΣΟΚ στην κωλοτούμπα υπέκυψαν οι Χρήστος Κατσούρας, Χρήστος Μαγκούφης, Μιλένα Αποστολάκη, Θόδωρος Παραστατίδης και Βασίλης Τόγιας. Ωστόσο, από την ψηφοφορία απουσιάζαν οι κυρίες Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Βάσω Παπανδρέου καθώς και οι Σπύρος Κουβέλης και Οδυσσέας Βουδούρης.

Από τους διαγραφέντες της Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισαν την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης οι Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κ. Γκιουλέκας, Γ. Βλάχος, Μ. Τζήμας, Γ. Καρασμάνης, Κ. Παπασιώζος και Γ. Βαγιωνάς.

Την ίδια στιγμή, στο «όχι» επέμειναν οι Κ. Μαρκόπουλος, Π. Μελάς, Χρ. Ζώης, Δ. Σταμάτης, Σπ. Γαληνός, Μ. Γιαννάκης και οι κυρίες Έλενα Κουντουρά,Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και Μίκα Ιατρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates