Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Hurriyet: Πωλείται το 1/3 της Ελλάδας

«Το ένα τρίτο της Ελλάδας πωλείται» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής Hurriyet Daily News. Το δημοσίευμα γράφτηκε με αφορμή την επιχειρηματική... Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη και είχε ως στόχο την προσέλκυση τούρκων επενδυτών στη χώρα μας. Ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας Σελίμ Έγκελι, δήλωσε πως «ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας και των ακινήτων. Τον τελευταίο 1,`5 μήνα 15 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον του για να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας αξίας πολλών δισ. ευρώ βγαίνουν στο σφυρί ο στο πλαίσιο του σχεδίου ιδιωτικοποίησης που έχει επιβάλλει η τρόικα. Το σχέδιο περιλαμβάνει λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αυτοκινητόδρομους και επιχειρήσεις ενέργειας

"Το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση", δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα ο Συντονιστής Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας Σελίμ Έγκελι, δήλωσε πως «ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τούρκους επενδυτές για τον τομέα της ενέργειας και των ακινήτων. Τον τελευταίο 1,5 μήνα 15 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον του για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο Έγκελι, επεσήμανε πως οι περισσότεροι τούρκοι επιχειρηματίες θέλουν να αγοράσουν οικόπεδα για την κατασκευή εμπορικών κέντρων.

Όμως η Hurriyet Daily News κάνει λόγο και για πώληση νησιών, επικαλούμενη δηλώσεις του Αριστομένη Μ. Συγγρού, προέδρου του Οργανισμού Επενδύσεων στην Ελλάδα, ο οποίος είπε: "Η Ελλάδα έχει πάνω από 6.000 νησιά, τα δικαιώματα και η λειτουργία ορισμένων οικοπέδων στα νησιά αυτά μπορούν να μεταφερθούν".

Α.Κ.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates