Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

O Γιώργος δεν μετανιώνει για τίποτε – Όνειρο ζει, μην τον ξυπνάτε!


Το παραλήρημα του Γιώργου Παπανδρέου παρακολουθήσαμε σήμερα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Έναν Γιώργο Παπανδρέου που έμοιαζε με το λαϊκό «τρία πουλάκια κάθονταν», αφού ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν. Συμπέρασμα που εύκολα προκύπτει από τα όσα είπε, όσα ισχυρίστηκε και δήλωσε κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη, την τελευταία του ως...
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Άρχισε να μιλά συγκινημένος για την πρώτη φορά που ήταν υποψήφιος, πίσω στα 1981 στην Αχαϊα και θυμήθηκε το σύνθημα που άκουσε τότε. «Γιώργο θυμήσου, μια ζωή μαζί σου» και απάντησε «Μαζί ήμασταν, μαζί θα είμαστε».
Ο Γιώργος Παπανδρέου στον κόσμο της ουτοπίας καθώς βρισκόταν, συνέχισε με στίχους του ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Θα κλάψουμε πολύ, μέχρι να μάθουμε τον κόσμο να γελάει». Το ρεπερτόριό του άργησε να κατεβάσει αυλαία, αφού μίλαγε λέγοντας… αρλούμπες για περισσότερο από μία ώρα.
Στη συνέχεια ο Γιώργος μας είπε ότι δεν μας έβαλε σε επιτήρηση και εξάρτηση… Το μυστήριο λύθηκε και στο Καστελόριζο ήταν ο Geo – Geo, το φάντασμα του ΓΑΠ, που μας ανακοίνωνε τα χαρμόσυνα.
Ο Γιώργος εξήγησε ότι εκείνος και η κυβέρνηση του δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φύγει η χώρα από τις εξαρτήσεις. Και έχουμε και χειροπιαστά παραδείγματα όπως: Δανειακή Σύμβαση, ανεργία στο 21% και 50% στους νέους, χρέος, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, Άγκελα Μέρκελ, Μνημόνιο 1 και Μνημόνιο 2, τεχνοκράτη πρωθυπουργό, αλλά και νέο λεξιλόγιο πχ PSI, haircut, CACS, CDS, Εφεδρεία, Μεσοπρόθεσμο, φόρος αλληλεγγύης κλπ κλπ
Με απτόητο και αγέρωχο βλέμμα το ονειροπόλο αγόρι είπε ότι παραποιήθηκε η φράση «Λεφτά υπάρχουν»!Γιατί σε αυτή την προτασούλα με τις δύο λέξεις υπάρχουν περιθώρια για misunderstanding. Η εξήγηση: «Λεφτά υπάρχουν, αλλά χάνονται στη χοάνη της διαφθοράς» και έφερε ως παράδειγμα τη Σουηδία.
Επίσης κατηγόρησε τους Ευρωπαίους για την πολιτική τους, η οποία όπως εξήγησε είναι αυτή που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο! Ας θυμηθούμε ότι ο Γιώργος το Αθήνα – Βρυξέλλες – Βερολίνο το χε κάνει Μέγαρο Μαξίμου – Καστρί, πρωθυπουργικό γραφείο – WC!
Θυμήθηκε και το δημοψήφισμα και συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα…«Με είπανε τρελό και άφρονα επειδή ζήτησα να δοθεί ο λόγος στο λαό» συνέχισε. «Πολλοί είπαν ότι αυτή η απόφαση μου στοίχισε το πρωθυπουργικό αξίωμα. Απαντώ: χαλάλι».
Και τότε χειροκρότησαν οι από κάτω. Ας υποθέσουμε ότι τον κορόιδευαν. Το χαλάλι το επιστρέφουμε μιας και ένα είναι σίγουρο, τούτη η αποχαιρετιστήρια ομιλία τύπου «Αγαπητό μου ημερολόγιο» θα είχε γίνει νωρίτερα… Σημείωση: Και τώρα Γιώργο άφρονα σε αποκαλούν…
Αναφέρθηκε και στην Παιδεία και είπε ότι έγιναν λάθη… Όχι Γιώργο λάθη εσυ; Οι ευρωπαίοι φταίνε καλέ και λίγο η Άννα. Πρόλαβε όμως να το σώσει λέγοντας «υπάρχει και το ηλεκτρονικό βιβλίο».
Σειρά είχε και ο εαυτός του. «Δεν μετανιώνω για τίποτε»! Κυρίες και κύριοι Ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ, Ο ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ. Ο Γιώργος είπε «προσωπικές διαφορές δεν έχω με κανέναν»…
Να σημειώσουμε ότι πολλοί έχουν. «Δεν έσκυψα το κεφάλι σε κανέναν»… Εδώ οι Μερκοζί γελάνε κρατώντας την κοιλιά τους. «Γιατί ο πολιτικός που σκύβει το κεφάλι γίνεται μαριονέτα». Σε αυτό το σημείο ας παραδεχτούμε ότι είναι η καλύτερη μαριονέτα που είδαμε πότε!
Και ύστερα συστήθηκε ως ο Τσακ Νόρις της πολιτικής αφού αναρωτήθηκε «Ποιος άλλος τόλμησε να τα βάλει με τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο;» και έδωσε ο ίδιος την απάντηση: «Εμείς». Αλήθεια, η βενζίνη δεν είναι τώρα στα δύο ευρώ;
Κλείνοντας την ομιλία του και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι πάει αυτό ήταν «τέρμα ο ΓΑΠ ο σαλόνι μου και η φωνούλα του στα αυτιά μου», ΤΣΟΥΠ μας προειδοποίησε λέγοντας: Θα με βρίσκετε με τους νέους ( Ο Γιώργος άνεργος), θα με βρίσκετε με τους αδύναμους (ο Γιώργος άστεγος), θα με βρίσκετε στα χωριά (ο Γιώργος πληρώνει το χαράτσι για τα αγροτεμάχια), θα με βρίσκετε με τους Έλληνες της διασποράς (Ο Γιώργος σε περιοδεία), θα με βρίσκετε σε κάθε γωνιά του κόσμου (ο Γιώργος θα σε βρει όπου και να ‘σαι).
Και τότε πολλοί στην αίθουσα δάκρυσαν… ΠΑΣΟΚ.
«Κάποιοι με είπαν τουρίστα, αλλά εγώ θα συνεχίσω να τρέχω», το κολάν και τα γυαλιά μην ξεχάσεις…
Αθ. Παπ
ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates