Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο για τον Άκη

Τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον είδαμε όλοι σήμερα να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο...
οποίος το απόγευμα της 18ης Ιανουαρίου 1996, λίγο έλειψε να ανέβει τα σκαλοπάτια του Μεγάρου Μαξίμου.

Έχασε όμως την αναμέτρηση με τον Κώστα Σημίτη για τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος ασθενούσε στο Ωνάσειο. Με τον Ανδρέα είχε γνωριστεί στα χρόνια της δικτατορίας στη Γερμανία. Εντάχθηκε στο ΠΑΚ και μόλις έπεσε η δικτατορία, έβαλε όλο του το βιός σε ένα αυτοκίνητο και τον ακολούθησε στην Ελλάδα και στο εγχείρημα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Η συνέχεια, λίγο πολύ γνωστή: μέλος της ιστορικής τρόικας, γραμματέας, υπουργός, ακόμα και αναπληρωτής πρωθυπουργός έγινε, κάποιους από τους μήνες του Ωνασείου. Μεγαλεία για ένα παιδί που ξεκίνησε τη ζωή του από την αγορά Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης, όπου ο πατέρας του και τα αδέλφια του, πρόσφυγες από την Πόλη, διατηρούσαν κατάστημα τροφίμων.

Γίνεται γνωστός, μεταξύ άλλων, και για την… εμμονή του στην «Ώρα ΠΑΣΟΚ», στην καθυστέρηση, δηλαδή, με την οποία άρχιζαν οι συνεδριάσεις. Αποκορύφωμα της πίστης του Άκη στην «Ώρα ΠΑΣΟΚ» ήταν η ορκωμοσία της κυβέρνησης του 93. Έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο, αφού ήδη ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, ενώπιον του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όρκιζε την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Γίνεται, όμως, γνωστός και για τα ζεϊμπέκικα, τα γλέντια, την αγάπη στις ωραίες γυναίκες. Μερακλής. Η Βίκυ Σταμάτη μπαίνει στη ζωή του το 1997 και το 2002 ο Άκης παίρνει διαζύγιο. Ο Άκης αρχίζει να συζητιέται περισσότερο στα κοσμικά, παρά στα πολιτικά στέκια.

Παντρεύεται τον Ιούλιο του 2004 στο Παρίσι και φτάνει στην εκκλησία με «τζάγκουαρ», ενώ δεξιώνεται τους καλεσμένους στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο «Four Seasons». Στη συνέχεια αποδεικνύεται μερακλής και με τα σπίτια.

Στην Αθήνα μένει στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο σπίτι που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για να προκληθεί θόρυβος και να αρχίσουν να ερευνώνται off shore και καταθέσεις- η αρχή του τέλους. Στη Θεσσαλονίκη ζει στην παραλία, στη συμβολή της Αριστοτέλους με τη Λεωφόρο Νίκης (στον πιο ακριβό δρόμο της πόλης).

Η ζωή του ουδεμία σχέση έχει με τον παλιό σοσιαλιστή που χόρευε στις συνεστιάσεις του ΠΑΣΟΚ, στον «Δία», το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας και αναστέναζε η πίστα». Οι σειρήνες του πλουτισμού τον έχουν γοητεύσει και σήμερα τον οδήγησαν στο τελευταίο του ζεϊμπέκικο, στα γραφεία της ΓΑΔΑ και του ανακριτή. 


newspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates