Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

ΦΙΛΙΑΤΡΑ: Παραδόθηκε το νέο Λύκειο

Το πρόβλημα στέγασης του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών είναι γνωστό εδώ και χρόνια καθώς, οι εγκαταστάσεις του υπάρχοντος λυκείου έχριζαν... και εξακολουθούν, άμεσης ανακαίνισης (αν όχι κατεδάφισης).
Ένα κτίριο εγκαταλειμμένο από τις αρχές το οποίο δεν προσέφερε ούτε τις υποτυπώδεις συνθήκες στους μαθητές για την απερίσπαστη παρακολούθηση των μαθημάτων τους, ούτε φυσικά προσέφερε το ιδανικό περιβάλλον εργασίας στους διδάσκοντες καθηγητές.
Το γεγονός αυτό και μόνο, καθιστούσε τεράστια ανάγκη για καθηγητές, μαθητές και γονείς την άμεση παράδοση του νέου Λυκείου το οποίο εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια «δέσποζε» στον προαύλιο χώρο του Λυκείου όντας στα «μπετά», θυμίζοντας σε όλους ότι για να τελειώσει ένα δημόσιο έργο στην Ελλάδα (εφόσον είχαν εξασφαλιστεί αρχικά τα χρήματα) δεν είναι δα και το αυτονόητο!!!
Μετά από δώδεκα μήνες συνεχόμενων εργασιών, σήμερα υπεγράφη πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρίας και του δήμου Τριφυλίας, ενώ σύντομα θα γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια.Ένα έργο, στο οποίο είχε «πέσει» ο σκελετός (μπετόν, κολώνες κλπ), και «λίμναζε» από το 2005 περίπου καθώς είχαν «χαθεί» τα απαιτούμενα κονδύλια για την αποπεράτωσή του, εφόσον εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, με την άρτια οργάνωση, την εμπειρία των στελεχών και την τεχνική κατάρτιση και υποδομή της εταιρείας: LATERN CONTSRUCTION COMPANY S.A, (μια από της κατασκευαστικές εταιρείες του πατριώτης μας κ. Κωνσταντίνου Γεωργουλή από την Σπηλιά) το έργο παραδόθηκε στον Δήμο εγκαίρως ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να είναι έτοιμο για χρήση από τους μαθητές.


Άποψη Νέου Λυκείου Εικ.2


Άποψη Νέου Λυκείου Εικ.1



Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρόλα τα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν, η εταιρεία δεν καθυστέρησε ούτε μια μέρα την κατασκευή και παράδοση του έργου τηρώντας ακριβώς το χρονοδιάγραμμα, πράγμα πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα.
Μάλιστα, στις όποιες ελάχιστες, μικρές δυσκολίες εμφανίστηκαν, με ευθύνη και αποφασιστικότητα, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Κος Κωνσταντίνος Γεωργουλής, έδινε άμεσα την λύση κάνοντας κάθε επιθυμία του δήμου και των τοπικών παραγόντων πράξη.


Θα θυμάστε όλοι το «Μέγα θέμα» που είχε ξεσπάσει στα μέσα του Μάρτη για τα περίφημα κάγκελα και την «πολιτιστική και πολιτισμική υποβάθμιση» που υπέστη η πόλη με την τοποθέτησή τους. (Δημοσίευση στο ιστολογιό μας http://www.kyparissia-news.blogspot.gr/2012/03/blog-post_5806.html των επιστολών του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός» και του «Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών»)


Κάγκελα μελέτης

Το θέμα αυτό λύθηκε με την άμεση αντικατάσταση και την τοποθέτηση νέων κιγκλιδωμάτων, «εφάμιλλων της πολιτιστικής εικόνας της πόλης» με το κόστος να το αναλαμβάνει εξολοκλήρου η κατασκευάστρια εταιρεία.

Κάγκελα που τελικά τοποθετήθηκαν

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον υπεύθυνο παρακολούθησης του έργου Κο Ι. Γεωργουλή μας είπε ότι:
"Εμείς δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να τοποθετήσουμε οτιδήποτε κατασκευή μας ζητούσαν. Στην μελέτη είχαμε προβλέψει τα κάγκελα που αρχικά τοποθετήσαμε και κανείς δεν μας είπε κάτι. Αν μας είχαν εκφράσει κάποια αντίρρηση θα είχαμε φτιάξει κάτι διαφορετικό κερδίζοντας χρόνο και κάποια χρήματα που κόστισε η κατασκευή των καινούργιων. Με τις πρώτες αντιδράσεις αναλάβαμε την ευθύνη αντικατάστασής τους χωρίς να θέσουμε θέμα κόστους καθώς όπως γνωρίζετε, καταγόμαστε από την περιοχή, (Σπηλιά Μεσσηνίας) και σε καμία περίπτωση δεν σκεφτήκαμε να «πατήσουμε» στην μελέτη και στα σχέδια και να δημιουργήσουμε κάποιο θέμα με τον Δήμο του οποίου είμαστε και εμείς δημότες. Άλλωστε αυτή η τακτική δεν χαρακτηρίζει καμία από τις εταιρείες μας σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν έχουμε αναλάβει κάποιο έργο, πολλώ δε μάλλον στην πατρίδα μας που θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω.

Σήμερα παραδώσαμε ένα έργο που είχε ανάγκη άμεσα η περιοχή μας και συγκεκριμένα η πόλη των Φιλιατρών, για την κατασκευή του οποίου δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό."

Εμείς είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τα λεγόμενα του Κου Γεωργουλή καθώς γνωρίζουμε ότι και σε άλλα «κομμάτια» της κατασκευής οι επιθυμίες των τοπικών αρχών διέφεραν από τον αρχικό σχεδιασμό (π.χ να τοποθετηθούν κάπου μάρμαρα αντί για πλακάκια κλπ) και η εταιρία προχώρησε στη υλοποίησή τους χωρίς κανέναν ενδοιασμό λόγω αλλαγής κόστους του έργου.
Κλείνοντας να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του νέου Λυκείου να το απολαύσουν αλλά και να το διαφυλάξουν καθώς στον δρόμο που βαδίζει η χώρα μας, δύσκολα θα βρεθούν χρήματα για επισκευές σε τυχών φθορές που θα προκύψουν.
Τέλος, ευχόμαστε και άλλα έργα να τύχουν ανάλογων εργολαβιών για να προλαβαίνουμε να κάνουμε και τα εγκαίνια στην ώρα τους και να μην επαναληφθούν φαινόμενα «βιολογικού» Κυπαρισσίας που πέρασαν 15 χρόνια για να λειτουργήσει, ούτε φαινόμενα «διαχωρισμού όμβριων υδάτων» πάλι στην Κυπαρισσία έργο που έχει καταντήσει την πόλη «χωράφι».

Πηγή: http://kyparissia-news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates