Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΣΦΥΡΙΧΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… «ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ»


«Στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου επιστρατεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία με μπλόκα στους δρόμους αναζητεί πλέον όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έπειτα από απόφαση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, περιπολικά και μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, εφοδιασμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν online πρόσβαση στο δίκτυο Taxis, στήνουν μπλόκα σε οδηγούς και διενεργούν ελέγχους όχι σχετικούς με το δίπλωμα και την ασφάλειά τους, αλλά τσεκάροντας τα χρέη τους!

Στόχος σε πρώτη φάση είναι τα «μεγάλα ψάρια» που χρωστούν στο Δημόσιο και διαταγή των αστυνομικών είναι να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο Τμήμα όποιος εντοπίζεται να χρωστάει!
Το σαφάρι της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής πραγματοποιείται με άκρα μυστικότητα και, όπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», σκοπός των επιτελών του υπουργείου είναι να εντοπιστούν και να συλληφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοροφυγάδες» και τα λοιπά, και τα λοιπά!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ.
Όχι παίζουμε.
Δεν είναι αστείο, είναι πραγματικότητα, και ας ετοιμαστούμε όλοι, είτε είμαστε «μεγάλα ψάρια», είτε μικρά, δηλαδή ακόμα και αν χρωστάμε μικροποσά.
Και συνεχίζει η είδηση…
«Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τα περιπολικά και οι μηχανές της Αστυνομίας διαθέτουν τερματικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, που μέσα σε ένα λεπτό κάνουν εξακρίβωση στοιχείων στον ελεγχόμενο πολίτη.
Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η ταλαιπωρία της μεταφοράς στο τοπικό Τμήμα για τη διαδικασία που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν γνωστή ως «εξακρίβωση στοιχείων».
Στην Ελλάδα τα περισσότερα περιπολικά διαθέτουν ένα υποτυπώδες σύστημα, το οποίο όμως δεν περιλαμβάνει φορολογικά στοιχεία.
Από τον Σεπτέμβριο, μετά την απόφαση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, τοποθετήθηκαν αρχικά σε 12 οχήματα νέα τερματικά, τα οποία μέσω ενός σύγχρονου προγράμματος σαρώνουν τα πάντα: από το εάν κάποιος είναι σεσημασμένος ή καταδικασμένος και δεν έχει εκτίσει την ποινή του μέχρι αν χρωστάει στην Εφορία.
Το τελευταίο αποτέλεσε την αιτία να ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών τους κωδικούς προκειμένου να έχει πρόσβαση στα φορολογικά αρχεία.
Έτσι, το οικονομικό επιτελείο έδωσε το πράσινο φως στην Αστυνομία για να χρησιμοποιεί ένα τμήμα του TaxisNet, το οποίο περιλαμβάνει βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο».
Τώρα θα δείτε για πότε θα αδειάσουν οι δρόμοι.
Δεν θα κυκλοφορεί ψυχή.
Γιατί;
Μα καλά, υπάρχει στην Ελλάδα άνθρωπος που να ΜΗΝ χρωστά στο δημόσιο;
Πρώτα απ’ όλα, το ΙΔΙΟ το δημόσιο χρεωστάει στον εαυτό του.
Ο κοσμάκης δεν θα χρεωστάει;
Σε σταμάτησαν λοιπόν, και είδαν ότι χρωστάς;
Κατευθείαν στο τμήμα για «καφέ», και μετά στο αυτόφωρο.
Από εκεί και μετά;
Ένας Θεός ξέρει τι θα γίνει, που θα καταλήξεις.
Βλέπετε εκτός της οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζουμε και «κρίση χώρου» στις φυλακές και το πρόβλημα είναι μεγάλο (μήπως να ξανάνοιγαν την Μακρόνησο για τους οφειλέτες;).
Και δεν είναι μόνο ο χώρος.
Για φανταστείτε την ξαφνική αύξηση των συσσιτίων στα σωφρονιστικά ιδρύματα σε περίοδο περικοπών και λιτότητας!
Δύσκολη κατάσταση, γιατί εδώ δε μιλάμε για 500 και 1000 που χρωστούν!
Τα 3/4 των πολιτών δεν ξέρουν που να πρωτοδωσουν, και ΠΟΥ θα τα βρουν για να πληρώσουν.
Αν και η χώρα μας είναι μια από τις «αναπτυγμένες» της Ευρώπης (γενικότερα), σε κάποια πράγματα υστερεί.
Θα μπορούσε να μεριμνήσει από παλιά, να έχει μεγάλες φυλακές και πολλές, αλλά θα μου πείτε ΠΟΙΟΣ να το φανταζόταν ότι θα έφτανε στιγμή που οι ΚΑΚΟΙ Έλληνες (σα δε ντρέπονται) χωρίς να ρωτήσουν κανέναν θα πήγαιναν και θα γινόταν φτωχοί, έτσι για να μην πληρώνουν και να βάλουν ΤΩΡΑ το κράτος σε περιττά έξοδα.
Όταν η «σφυρίχτρα» θα σφυρίξει
η πόρτα απ’ το αυτόφωρο θα ανοίξει..
(απόσπασμα από σουξέ των ημερών)
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates