Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Πανελλήνιες 2013: Καθυστέρησαν "τραγικά" φέτος τα επίσημα στοιχεία

Ανάποδα μετρούν οι υποψήφιοι για την ανακοίνωση των βάσεων, καθώς μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα αναμένεται να γίνει η...
ανακοίνωσή τους. Αυτό χρονικά έρχεται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Χιλιάδες οικογένειες στην καρδιά του καλοκαιριού έχουν μόνο ένα θέμα συζήτησης: την πορεία των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Τα μηχανογραφικά δελτία έχουν κατατεθεί και όλοι πλέον αναμένουν το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, όταν θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, για να διαπιστώσουν αν θα αποκτήσουν την πολυπόθητη φοιτητική ιδιότητα.



Στις 30 Αυγούστου αναμένεται η ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Σύμφωνα και με Το Βήμα, οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν φέτος για πρώτη χρονιά μια ημέρα πριν την λήξη του Αυγούστου, ενώ συνήθως δεν ανακοινώνονταν μετά τις 23 ή 24 του μήνα.

Οι υποψήφιοι τα βρήκαν σκούρα στις φετινές εξετάσεις με τις τελευταίες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για βουτιά σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και 1.000 μορίων, φέτος όχι μόνο θα επηρεαστούν, αλλά θα σημειώσουν ίσως και τη χαμηλότερη επίδοση των τελευταίων δέκα χρόνων.

Τα Μαθηματικά


Σχεδόν καμία από τις σχολές που αποτελούν "όνειρο" για τους αναταγωνιστικότερους και καλύτερους υποψηφίους δεν αναμένεται να σκαρφαλώσει πάνω από 19.000 μόρια. Το μεγαλύτερο Βατερλώ στις εξετάσεις σημειώθηκε φέτος από τους υποψηφίους του 2ου και 4ου πεδίου. Πολλοί μαθητές σημείωσαν χαμηλές πτήσεις στις βαθμολογίες τους λόγω των απαιτητικών θεμάτων στις Πανελλάδικές, ιδιαίτερα στα Μαθηματικά, με αποτέλεσμα οι αριστούχοι να μειωθούν στο μισό σε σχέση με πέρσι. Με βάση τις φετινές βαθμολογίες προβλέπεται μείωση ακόμα και 400 μορίων στο Μαθηματικό Αθήνας, ενώ το Φυσικό κατρακυλάει ακόμα περισσότερο σημειώνοντας πτώση της τάξης των 500 μορίων. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στις σχολές του ΕΜΠ, όπου οι Σχολές Μηχανικών Η/Υ και Μηχανολόγων Μηχανικών, από τις υψηλότερες του Μετσόβιου, αναμένεται να μην ξεπεράσουν τα 18.500-18.400 μόρια.


Παρόμοια κατάσταη επικρατεί και στις σχολές που φιλοξενούνται στην επαρχία, με πτώση στις βάσεις σε Θεσσαλονικη, Πάτρα και Ξάνθη.



Η μείωση των αριστούχων στο μισό επηρεάζει και το 3ο πεδίο που αφορά τις ιατρικές επιστήμες. Μόλις 693 υποψήφιοι βαθμολογήθηκαν με 19 και 20, ποσοστό χαμηλότερο του 1%. Ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι θέσεις στις δημοφιλείς σχολές, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ιατρική Αθηνων, η σχολή που εδώ και χρόνια ακολουθεί μόνο ανοδική πορεία στις βάσεις, δεν θα ξεπεράσει τα 19.000 μόρια. Πτώση της τάξης των 200-300 μορίων αναμένεται κα ιστα περιφερειακά Ιδρύματα αλλά και στην Κτηνιατρική.


Ούτε οι Οικονομικές Σχολές του Καποδιστριακού και του ΟΠΑ γλιτώνουν από το μαχαίρι στα μόρια, όπου πιθανολογείται πτώση ακόμα και 600 μορίων. Η κατάσταση ενδέχεται να είναι πιο σταθερή στις σχολές που αφορούν τις κοινωνικές επιστήμες, καθώς οι υποψήφιοι σε αυτές δεν ζορίστηκαν στον ίδιο βαθμό. Αν και οι βάσει προβέπονται να είναι οι χαμηλότερες της δεκαετίας, όπως και στα υπόλοιπα επιστημονικά πεδία, η πτώση δεν θα ξεπεράσει λογικά τα 300 μόρια σε Νομική, Φιλολογία και Παιδαγωγικά. 





Τα τελευταία στοιχεία από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων στο υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των βαθμολογητών.


Οι αναμενόμενες βάσεις του 2013, οι οποίες θα ανακοινωθούν επίσημα μετά τις 20 Αυγούστου, προκύπτουν από τα στατιστικά των επιδόσεων των υποψηφίων ανά μάθημα, αλλά και από τις προτιμήσεις τους με βάση τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, κυρίως για τις περιζήτητες σχολές.

Παράλληλα, στις εκτιμήσεις ελήφθησαν υπόψη και οι διαγραφόμενες τάσεις, όπως επί παραδείγματι η μείωση της ζήτησης των Παιδαγωγικών Σπουδών.

Εντυπωσιακά προς τα κάτω φαίνεται πως θα κινηθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγείς στις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα ανακοινωθούν επίσημα το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Ακόμα και σε δημοφιλή τμήματα, η κάθοδος των βάσεων θα είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, κάτω από 19.000 μόρια αναμένεται να «πιάσει» η Ιατρική, ενώ με 11.800 μόρια μπορεί ένας υποψήφιος να περάσει σε ΑΕΙ.

Τελικά, παρά την αρχική εκτίμηση πολλών καθηγητών ότι οι βαθμολογίες των υποψηφίων στα δύσκολα εφετινά θέματα της Φυσικής της Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης θα ήταν χειρότερες από εκείνες της προηγούμενης χρονιάς, οι μαθητές με τις επιδόσεις τους διέψευσαν τις προβλέψεις και έγραψαν καλύτερα σε όλες τις κλίμακες της βαθμολογίας.

Με κάτω από 19.000 μόρια η εισαγωγή στην Ιατρική, με 11.800 η είσοδος σε σχολή ΑΕΙ

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος εκατοντάδων οικογενειών βρίσκονται και εφέτος - για μια ακόμη φορά - οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, ενώ οι κινήσεις τους αναμένεται ότι θα διαγράψουν τροχιές εντυπωσιακές. Προς τα κάτω. Έτσι, αριθμοί εντυπωσιακοί και εκπλήξεις μη αναμενόμενες φαίνεται ότι θα συνοδεύουν την ανακοίνωση των εφετινών βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Η πτώση των βάσεων θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό φέτος για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, ακόμα και στα υψηλόβαθμα τμήματά τους.

Δείτε τους πίνακες: 


 
 



Σημαντική θα είναι η πτώση στις βάσεις 2013, που μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 1000 μόρια σε Σχολές χαμηλής ζήτησης, δείχνουν οι τελευταίες προβλέψεις για τις βάσεις 2013 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.



Οπως εκτιμά ο διευθυντής των φροντιστηρίων Ομόκεντρο Αντώνης Φλωρόπουλος στα ΝΕΑ, το ρεύμα είναι τόσο ισχυρό, που αναμένεται να συμπαρασύρει όλες τις βάσεις προς τα κάτω.



Από την πτώση στις βάσεις 2013 δεν γλιτώνουν ούτε οι περιζήτητες Σχολές που μέχρι τώρα αποτελούσαν το «κάστρο», όπως είναι οι Νομικές, οι Ιατρικές και οι Πολυτεχνικές. Στις Σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μάλιστα, αναμένεται πτώση στις βάσεις 2013 μέχρι και 350 μόρια.



Για την εκτίμηση των βάσεων, όπως εξηγεί ο κ. Φλωρόπουλος, ελήφθησαν υπόψη η κλιμάκωση του γενικού βαθμού πρόσβασης, οι επιδόσεις των υποψηφίων στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, αλλά και η μεταβολή των προσφερόμενων θέσεων εισαγωγής. Ωστόσο, απρόβλεπτος παράγοντας παραμένει η σειρά προτίμησης των ίδιων των υποψηφίων. Πάντως, το υπουργείο Παιδείας φαίνεται να δουλεύει ασταμάτητα προκειμένου τα αποτελέσματα να δοθούν στη δημοσιότητα λίγο μετά τις 20 Αυγούστου. Βάσεις 2013 ανα πεδίο



1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Η επίδοση στα Αρχαία Ελληνικά αποτελεί τον ισχυρότερο μοχλό πίεσης που θα συμπιέσει τις βάσεις προς τα κάτω. Ακόμα και η Νομική Αθήνας θα σημειώσει πτώση. Οι βάσεις στις Νομικές Σχολές θα κυμανθούν από 17.830 έως 18.700 μόρια, με χαμηλότερη τη Νομική Κομοτηνής. Οι Φιλολογικές Σχολές θα σημειώσουν πτώση από 100 έως 350 μόρια, με τη Φιλολογία Αθήνας να κυμαίνεται από 17.500 έως 17.600 μόρια, ενώ θα μπορεί κάποιος να εισαχθεί στη Φιλολογία (Καλαμάτα) ακόμα και με 14.200 μόρια.



Στα Τμήματα Ψυχολογίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας η πτώση αναμένεται από 80 έως 130 μόρια. Στα Παιδαγωγικά Τμήματα θα υπάρχουν αυξομειώσεις, όχι όμως σημαντικές, καθώς οι προτιμήσεις των υποψηφίων είναι αρκετά μειωμένες.



2ο και 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κατά κύριο λόγο αλλά και η Φυσική Κατεύθυνσης θα προκαλέσουν σεισμό με πολλά ρίχτερ. Δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε βάσεις που να κατρακυλούν ακόμα και πάνω από 1.000 μόρια…
Στις Πολυτεχνικές Σχολές του ΕΜΠ Αθήνας η πτώση θα είναι περίπου 200-350 μόρια αλλά και στις Σχολές Μαθηματικών και Φυσικής θα είναι επίσης πολύ σημαντική (250-500 μόρια).
Στο Μαθηματικό Αθήνας τα 15.400 μόρια θα είναι αρκετά για την εισαγωγή, ενώ στο Μαθηματικό Σάμου θα μπορέσει κάποιος να εξασφαλίσει είσοδο ακόμα και με 12.000 μόρια.
Στις Σχολές Χημείας η χαμηλότερη βάση θα σταματήσει στο Ηράκλειο (14.100-14.200) περίπου και στο Χημικό Αθήνας θα ισορροπήσει στα 16.500 μόρια περίπου.



3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Για πρώτη φορά θα καταγραφεί πτώση ακόμα και στις Ιατρικές Σχολές που κάθε χρόνο ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Η Ιατρική Αθήνας θα σημειώσει πτώση 80-170 μόρια και ένας βαθμός γύρω στο 19 θα είναι αρκετός για την επιτυχία.
Η Ιατρική Αλεξανδρούπολης θα παρουσιάσει ελάχιστη βαθμολογία 18.000-18.100.
Οι άλλες σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου θα υποστούν μειώσεις από 100 έως 400 μόρια.



5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Δεν έφτανε η αποτυχία στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, Μαθηματικά Κατεύθυνσης και Φυσική Κατεύθυνσης για να κατρακυλήσουν κυριολεκτικά οι βάσεις προς τα κάτω. Ηλθε και η μεγάλη αποτυχία στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για να δώσει το τελικό χτύπημα. Υπάρχουν σχολές που θα σημειώσουν πτώση ακόμα και 800 μόρια…
Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας θα δούμε πτώσεις βάσεων από 200 έως 500 μόρια. Να σημειώσουμε ότι οι αριστούχοι στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν φέτος 18,69%, ενώ πέρυσι 33,8%.
Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά τη χαμηλότερη βάση αναμένουμε στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης (14.200 μόρια).
Οι Στρατιωτικές Σχολές θα υποστούν μικρότερη πτώση, ενώ το φαινόμενο να εισάγονται στα ΤΕΙ ακόμα και με 5.000 μόρια φαίνεται να εκλείπει επειδή ο αριθμός των θέσεων στα ΤΕΙ έχει μειωθεί πάρα πολύ.



Πτώση χωρίς αλεξίπτωτο!
Οι επιδόσεις είναι ακόμη χειρότερες από τις αρχικές εκτιμήσεις που υπήρχαν και ειδικά σε μαθήματα αυξημένης βαρύτητας που καθορίζουν την πορεία των βάσεων ανά ομάδες σχολών.
Βουτιά στις βάσεις εισαγωγής των ΑΕΙ-ΤΕΙ σε όλα τα επιστημονικά Πεδία δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Συγκεκριμένα, σημαντική πτώση αναμένεται σε όλα σχεδόν τα περιζήτητα τμήματα και των 5 επιστημονικών Πεδίων (Νομικά, Ψυχολογίας, Ιατρικής, Πολυτεχνικά και Οικονομικά) ενώ υποχώρηση των βάσεων θα παρατηρηθεί και σε σχολές μεσαίων βαθμολογιών, δηλαδή όσες απαιτούν 14 με 15 χιλιάδες μόρια.
Αναλυτικά η πορεία των βάσεων ανά επιστημονικό Πεδίο έχει ως εξής:
1ο Επιστημονικό Πεδίο
Οι σημαντικά χειρότερες επιδόσεις στο πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας (Αρχαία Ελληνικά) και η συνολική μείωση των αριστούχων κατά 2% φέρνει πτώση των βάσεων σε Νομικά, Φιλολογικά τμήματα και σχολές Ψυχολογίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι οι αριστούχοι (18-20) στη θεωρητική κατεύθυνση ήταν 3.100 ενώ φέτος μειώθηκαν σε 2.211. Σε συνδυασμό και με τους λιγότερους εισακτέους που θα απορροφηθούν φέτος σε τμήματα του 1ου επιστημονικού Πεδίου, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων αλλά όχι εντυπωσιακή.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης μιλούν για πτώση η οποία μπορεί να φτάσει τα 200 μόρια. Μεταξύ 18.000 και 19.000 έγραψαν 1.891 υποψήφιοι από τους οποίους οι 1.180 θα απορροφηθούν από τις τρεις Νομικές σχολές (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής). Για την τελευταία, εξαιτίας της μεγάλης μείωσης των θέσεων (-80 σε σχέση με πέρυσι), η βάση εισαγωγής ενδεχομένως συγκρατηθεί στα περσινά επίπεδα. Οι υπόλοιποι αριστούχοι θα πάνε σε Φιλολογικά, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικά.
Πτώση, αναμένεται και σε Φιλολογικά, Ψυχολογίας. Ωστόσο, στα τμήματα με βάσεις εισαγωγής από 12.000 έως 14.000 μόρια, οι βάσεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα με μικρές αυξομειώσεις.
2ο Επιστημονικό Πεδίο
Μικρή πτώση σε αρκετές φυσικομαθητικές σχολές της περιφέρειας, και οριακές αυξομειώσεις στα τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων.
Όπως φαίνεται από τις επιδόσεις των υποψηφίων Θετικής Κατεύθυνσης, αυξήθηκαν ελαφρά οι υποψήφιοι στη βαθμολογική κλίμακα μεταξύ 14 έως 17 και σε συνδυασμό με τη μικρή αύξηση των εισακτέων στα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας κ.α,, φαίνεται πως η υποχώρηση των βάσεων δεν θα είναι εντυπωσιακή.
3ο Επιστημονικό Πεδίο
Υποχώρηση των βάσεων στα υψηλόβαθμα/περιζήτητα τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου θα πρέπει να αναμένουν οι υποψήφιοι. Οι επιδόσεις και στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας της Θετικής Κατεύθυνσης (Βιολογία και Χημεία) είναι πολύ χειρότερες από ό,τι αναμενόταν.
Συγκεκριμένα, στη Βιολογία οι αριστούχοι είναι μειωμένοι κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες και στη Χημεία κατά 6 μονάδες. Στις βαθμολογίες που οδηγούν στις Ιατρικές σχολές (19-20) παρατηρήθηκε σημαντική μείωση των υποψηφίων.
Συγκεκριμένα, φέτος βρέθηκαν σε αυτή την κλίμακα μόλις 216 υποψήφιοι από 509 πέρυσι. Αυτό δείχνει ότι όλες οι Ιατρικές σχολές -ακόμη και αυτή της Αθήνας- θα κινηθούν κάτω από τα 19.000 μόρια. Πτώση των βάσεων θα υπάρχει και σε Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές.
4ο Επιστημονικό Πεδίο
Ευχάριστα είναι τα νέα για τους υποψηφίους που επιθυμούν να επιλέξουν στο μηχανογραφικό δελτίο Πολυτεχνικές σχολές, καθώς φαίνεται ότι οι βάσεις εισαγωγής υποχωρούν σημαντικά, ακόμη και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Δεν αποκλείεται το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ να πέσει κάτω από τα 18.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης θα κινηθεί κάτω από 17.450.
Λίγο μεγαλύτερη αναμένεται η πτώση στα Πολυτεχνικά τμήματα της περιφέρειας όπου ο ανταγωνισμός θα είναι μικρότερος.
Στα τμήματα των τεχνολογικών ιδρυμάτων του συγκεκριμένου πεδίου, δεν αναμένεται να υπάρχουν μεγάλες αυξομειώσεις σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας των λιγότερων εισακτέων.
5ο Επιστημονικό Πεδίο
Ελεύθερη πτώση των βάσεων εισαγωγής θα πρέπει να αναμένουν οι υποψήφιοι που στοχεύουν στα Οικονομικά τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αριστούχοι στο πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας) μειώθηκαν κατά 15%, ενώ στο Μαθηματικά Γενικής Παιδείας (2ο μάθημα αυξημένης βαρύτητας), οι αριστούχοι έφτασαν το 11,09% από 22,23% που ήταν πέρυσι.
Αυτά τα δύο στοιχεία οδηγούν σε αισθητή πτώση των βάσεων τόσο στα υψηλόβαθμα τμήματα του 5ου πεδίου όσο και σε αυτά των μεσαίων βαθμολογιών. Μικρότερη θα είναι η πτώση σε τμήματα των ΤΕΙ καθώς μειώθηκαν οι θέσεις κατά περίπου 2.000.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Η μείωση των εισακτέων κατά 30% στις Στρατιωτικές Σχολές αυξάνει σημαντικά τον ανταγωνισμό και αναμένεται να οδηγήσει σε άνοδο των βάσεων. Είναι, άλλωστε, από τις λίγες σχολές που οδηγούν απευθείας στο Δημόσιο. Ως εκ τούτου, ανοδική πορεία θα έχουν σχεδόν όλες οι Στρατιωτικές Σχολές και των 5 επιστημονικών πεδίων.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ( %)
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ
18 - 20
15 - 17,9
12 - 14,9
10 - 11,9
5 - 9,9
0 - 4,9
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
1,64
29,58
40,94
15,25
11,38
1,18
ΙΣΤΟΡΙΑ
9,21
9,67
12,90
12,90
34,33
20,96
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
0,17
1,51
8,09
10,11
34,59
45,50
ΦΥΣΙΚΗ
14,81
18,51
22,22
7,40
18,51
18,51
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
19,19
22,82
15,48
8,56
21,22
12,69
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝ. ΘΕΩΡΙΑΣ
11,68
14,76
12,48
8,90
26,90
25,24
ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ
18 - 20
15 - 17,9
12 - 14,9
10 - 11,9
5 - 9,9
0 - 4,9
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
3,19
45,76
38,93
7,73
3,69
0,67
ΙΣΤΟΡΙΑ
17,07
12,19
4,87
9,75
26,82
29,26
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
32,64
28,04
20,06
7,70
8,43
3,10
ΦΥΣΙΚΗ
60,77
21,13
9,95
2,23
3,86
2,03
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
50,86
27,07
9,83
3,88
5,82
2,52
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝ. ΘΕΩΡΙΑΣ
35,50
26,25
14,06
5,85
12,46
5,85
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΙΙ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
0,47
19,93
43,37
19,42
15,19
1,59
ΙΣΤΟΡΙΑ
2,40
6,02
9,03
9,03
40,96
32,53
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
8,72
15,51
21,83
13,33
24,16
16,42
ΦΥΣΙΚΗ
30,48
25,03
16,93
7,21
11,04
9,27
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
13,88
21,40
15,61
9,30
23,24
16,54
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝ. ΘΕΩΡΙΑΣ
18,84
21,25
16,20
8,84
20,57
14,27
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Ι
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΙI
ΣΥΝΟΛΟ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ %
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ %
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ %
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ %
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ %
19,00 - 20,00
320
0,99
216
1,67
11
1,13
146
0,42
693
0,86
18,00 - 18,99
1891
5,83
1168
9,00
79
8,14
820
2,37
3958
4,89
17,00 - 17,99
2661
8,20
1600
12,34
121
12,47
1538
4,44
5920
7,31
16,00 - 16,99
2604
8,03
1632
12,58
108
11,13
1848
5,34
6192
7,64
15,00 - 15,99
2577
7,94
1429
11,02
79
8,14
2166
6,26
6251
7,72
14,00 - 14,99
2409
7,42
1294
9,98
86
8,87
2400
6,93
6189
7,64
13,00 - 13,99
2351
7,25
1097
8,46
100
10,31
2587
7,47
6135
7,57
12,00 - 12,99
2288
7,05
881
6,79
63
6,49
2696
7,79
5928
7,32
11,00 - 11,99
2279
7,02
799
6,16
67
6,91
2687
7,76
5832
7,20
10,00 - 10,99
2007
6,19
647
4,99
66
6,80
2547
7,36
5267
6,50
9,00 - 9,99
1971
6,07
524
4,04
40
4,12
2726
7,87
5261
6,49
8,00 - 8,99
1834
5,65
410
3,16
44
4,54
2513
7,26
4801
5,93
7,00 - 7,99
1735
5,35
361
2,78
34
3,51
2521
7,28
4651
5,74
6,00 - 6,99
1626
5,01
294
2,27
23
2,37
2340
6,76
4283
5,29
5,00 - 5,99
1526
4,70
244
1,88
21
2,16
2246
6,49
4037
4,98
4,00 - 4,99
1231
3,79
155
1,19
22
2,27
1723
4,98
3131
3,86
3,00 - 3,99
696
2,14
122
0,94
3
0,31
812
2,35
1633
2,02
2,00 - 2,99
285
0,88
66
0,51
2
0,21
187
0,54
540
0,67
1,00 - 1,99
109
0,34
27
0,21
0
0,00
63
0,18
199
0,25
0,00 - 0,99
48
0,15
5
0,04
1
0,10
55
0,16
109
0,13
ΣΥΝΟΛΟ 32448
12971

970
34621
81010
100,00



0,00 -20,00
21387

10763

780

19435

52365

0,00 -9,99
11061

2208

190

15186

28645

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2013 ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012
ΜΑΘΗΜΑ
ΧΑΡ/ΣΜΟΣ ΜΑΘ/ΤΟΣ
18-20
15-17,9
12-14,9
10-11,9
5-9,9
0-4,9


2012
2013
2012
2013
2012
2013
2012
2013
2012
2013
2012
2013
ΠΟΣΟΣΤΟ %
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΓΕΝ. ΠΑΙΔ.
2,04
1,39
23,44
28,06
33,85
41,73
17,81
15,81
19,72
11,72
3,10
1,26
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΕΝ. ΠΑΙΔ.
7,14
7,94
12,76
8,87
12,31
11,37
10,18
11,68
32,06
35,66
25,53
24,45
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΣΤ. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
ΓΕΝ. ΠΑΙΔ.
22,23
11,09
17,41
15,36
13,84
19,65
7,43
12,05
18,11
23,29
20,95
18,53
ΦΥΣΙΚΗ
ΓΕΝ. ΠΑΙΔ.
31,15
42,66
27,33
23,60
15,05
14,19
5,73
5,25
11,39
8,07
9,32
6,19
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΓΕΝ. ΠΑΙΔ.
20,99
23,72
21,10
23,33
14,68
14,53
8,53
7,89
22,26
18,87
12,43
11,63
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΘΕΩΡ. ΚΑΤ.
3,81
1,70
14,93
11,85
18,24
19,86
13,60
14,68
29,17
30,70
20,22
21,19
ΛΑΤΙΝΙΚΑ
ΘΕΩΡ. ΚΑΤ.
16,89
18,27
21,61
18,42
15,51
15,48
8,70
8,83
15,55
15,85
21,72
23,12
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΘΕΩΡ. ΚΑΤ.
7,17
5,07
27,71
21,41
26,12
25,78
13,42
16,13
19,47
26,54
6,08
5,04
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΘΕΩΡ. ΚΑΤ.
19,18
18,71
20,08
17,94
14,34
13,30
8,44
8,61
22,50
23,81
15,43
17,60
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΘΕΤ. ΚΑΤ.
31,04
22,64
32,97
35,01
14,54
19,15
6,14
7,18
9,94
10,92
5,34
5,07
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΘΕΤ. ΚΑΤ.
9,79
2,47
18,51
14,61
19,30
21,42
11,79
13,65
24,14
27,59
16,44
20,23
ΦΥΣΙΚΗ
ΘΕΤ. ΚΑΤ.
9,10
9,82
16,22
19,12
17,71
20,98
11,90
12,63
29,81
25,62
15,24
11,80
ΧΗΜΕΙΑ
ΘΕΤ. ΚΑΤ.
28,57
22,26
22,66
25,68
15,48
17,72
7,66
7,89
15,73
15,73
9,86
10,69
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ
ΤΕΧΝ. ΚΑΤ. 1
43,17
28,23
20,93
33,50
12,94
16,75
5,76
7,13
11,52
8,99
5,66
5,37
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΤΕΧΝ. ΚΑΤ.1
9,21
1,86
12,95
11,58
17,20
17,37
12,24
11,37
28,74
29,36
19,63
28,43
ΦΥΣΙΚΗ
ΤΕΧΝ. ΚΑΤ. 1
8,66
10,96
12,99
17,37
16,01
14,58
12,28
12,61
30,81
30,40
19,23
14,06
ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΧΗΜ.
ΤΕΧΝ. ΚΑΤ. 1
43,57
29,67
21,33
22,64
10,71
20,26
7,48
9,10
11,22
14,78
5,66
3,51
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΤΕΧΝ. ΚΑΤ. 2
2,47
0,65
6,21
4,55
9,32
8,88
8,16
7,86
28,25
26,68
45,56
51,35
ΦΥΣΙΚΗ
ΤΕΧΝ. ΚΑΤ. 2
2,16
2,55
4,81
6,20
7,60
10,39
7,07
8,88
34,51
36,63
43,81
35,33
ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚ/ΣΗΣ ΕΠΙΧ.
ΤΕΧN. ΚΑΤ. 2
30,56
20,90
17,16
22,55
14,98
18,50
10,23
12,22
23,36
23,47
3,67
2,34
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓ/ΚΟ ΠΕΡ/ΛΟΝ
ΤΕΧN. ΚΑΤ. 2
16,74
13,14
17,91
16,44
14,52
11,48
9,51
7,90
19,81
26,67
21,48
24,34
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ 


http://www.pelop.gr/
ΕΠΙΛΟΓΗΣ
33,80
18,69
19,98
20,48
13,69
15,46
6,95
8,67
14,93
21,13
10,61
15,55


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates