Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Παιδιά έσωσαν 5 νεογέννητα σκυλάκια








Μια ηρωική πράξη έκαναν σήμερα το πρωί παιδιά στην Καλαμάτα στην περιοχή της Υπαπαντής. Μόλις αντιλήφθηκαν πως ένας κύριος πήγαινε να πετάξει σε κάδο μία σακούλα που μέσα υπήρχαν νεογέννητα σκυλάκια, του έκαναν ... φασαρία.


Δεν τον άφησαν ήσυχο ούτε στον επόμενο κάδο που σταμάτησε, αφού τον ακολούθησαν με τα ποδήλατα. Στην προσπάθειά τους βοήθησαν και αστυνομικοί της ομάδας "Δίας", ενώ κατατέθηκε και μήνυση από το Φιλοζωϊκό Ομιλο Καλαμάτας. Το γεγονός κοινοποίησε ο Ομιλος μέσα από τη σελίδα του στο facebook ως εξής:

"Πριν από λίγο ένας "κύριος" πήγε να πετάξει σε κάδο στην Υπαπαντή 5 σκυλάκια τα οποία μάλιστα είχε κλείσει σε μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Ευτυχώς για τα σκυλάκια, τον είδε μια παρέα παιδιών και δεν έκλεισε τα μάτια. Τον πλησίασαν να τον ρωτήσουν τι γίνεται και τι έχει στη σακούλα και αφού τα έβρισε τους έκανε και επίθεση και μετά μπήκε στο αυτοκίνητο για να φύγει (μαζί με τα σκυλιά). Τα παιδιά τον ακολούθησαν και όταν σταμάτησε σε άλλο κάδο πιο κάτω, τους βρήκε πάλι μπροστά του. Δυστυχώς για εκείνον απέναντι από εκείνο το σημείο βρισκόταν η ομάδα ΔΙΑΣ οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον πήγαν στο Α.Τ. Καλαμάτας. Με την κατάθεση των παιδιών και τη βοήθεια του ΦΟΚ η μήνυση έγινε και αύριο το μεσημέρι θα τα πούμε στο δικαστήριο με τον "κύριο" Ν.Χ.

Ευχαριστούμε πολύ τους αστυνομικούς οι οποίοι ήταν πολύ συνεργάσιμοι και δε μας δυσκόλεψαν καθόλου όπως ακούμε κατά καιρούς να γίνεται σε άλλα αστυνομικά τμήματα. Πάνω από όλα όμως θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που δεν αδιαφόρησαν και κατήγγειλαν το περιστατικό. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι η αρχή για να ανοίξουν και άλλα στόματα. Μην κάνεις ότι δε βλέπεις, μην κλείνεις το στόμα σου. Κατάγγειλε το γείτονα σου, τον γνωστό σου ή όποιον άλλο γνωρίζεις ότι κακοποιεί ένα ζώο. Τα ζώα δεν έχουν φωνή. Γίνε εσύ η δική τους φωνή"!


http://www.eleftheriaonline.gr/
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/koinoniki-drastiriotita/item/45346-skilia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates