Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας: Αποκατάσταση της σκεπής που κατέρρευσε

Η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών, καθώς και η αναζήτηση τυχόν διοικητικών ευθυνών για την πυρκαγιά που κατέστρεψε σημαντικό μέρος της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕΚ, προέχουν τώρα για τη δημοτική αρχή, σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Ηδη ξεκίνησε μέσω έκτακτης εργολαβίας η αποκατάσταση του τμήματος 120 τ.μ. της σκεπής που κατέρρευσε από τη φωτιά. Οι συγκεκριμένες εργασίες -που υπολογίζεται να κοστίσουν γύρω στα 5.000 ευρώ- ενδέχεται να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Παράλληλα, μετά την καταγραφή των ζημιών στο χώρο του ξυλουργείου και στην αποθήκη σκηνικών, θα εκπονηθεί μελέτη για την αποκατάσταση και αυτών των χώρων. Παρήγορο είναι το ότι η φωτιά δεν άγγιξε την αίθουσα του θεάτρου, όπου μόνο οι καπνοί προκάλεσαν μικρές φθορές, ενώ τα καθίσματα βράχηκαν κατά την κατάσβεση. Στον δε χώρο του υπογείου υπάρχει ακόμα νερό.
Συνολικά οι εργασίες αποκατάστασης, που δεν αποκλείεται να διαρκέσουν αρκετούς μήνες, αρχικά είχαν υπολογιστεί σε 50.000 ευρώ αλλά πλέον εκφράζονται ελπίδες ότι θα κοστίσουν αρκετά λιγότερο.
Λειτουργικά πάντως το θέατρο πιθανόν να είναι διαθέσιμο και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Εργαζόμενοι του ΔΗΠΕΘΕΚ αλλά και εθελοντές έχουν αναλάβει τη φροντίδα των κοστουμιών από το βεστιάριο, το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της “περιουσίας” του θεάτρου και περισώθηκε μετά από μεγάλη μάχη.
Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Χρίστο Ριζά, οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο ότι η φωτιά ξέσπασε από σπίθα κατά τη διάρκεια ηλεκτροσυγκόλλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates