Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Υπό «ομηρία» η Ελλάδα έως το 2022...


Θα χρειαστεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορέσει η Ελλάδα να επιστρέψει και πάλι στις ελεύθερες αγορές κεφαλαίων. Αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα, το οποίο προκύπτει αβίαστα από...
 τις τελευταίες εξελίξεις, τόσο στο μέτωπο των νέων συμβάσεων, όσο και στον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά κέντρα του ανεπτυγμένου κόσμου. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η χώρα θα είναι σε θέση να δανείζεται και πάλι ελεύθερα, μετά από τουλάχιστον μια δεκαετία κι ενδεχομένως περισσότερο.

Όπερ σημαίνει ότι έως τότε ακόμα και η διατραπεζική αγορά θα παραμένει κλειστή για τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, ενώ στο σύνολο της η Ελλάδα θα είναι εξαρτημένη για την τακτοποίηση των υποχρεώσεων της από τα δανεικά των εταίρων της, οι οποίοι έχουν μετεξελιχθεί σε θεσμικούς πιστωτές της. Άρα, δεν θα έχει τη δυνατότητα να σηκώσει το ανάστημα της, σε οποιονδήποτε τρίτο. Κατ αυτόν τον τρόπο θα δικαιολογείται και η θέση της ως «χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας», το κύριο βάρος για την οποία φέρει η ίδια λόγω των άστοχων ενεργειών της τα τελευταία χρόνια. Με την άποψη αυτή συμφωνούν και οι Έλληνες τραπεζίτες, που διαπιστώνουν ότι τα περιθώρια ελιγμών, έως το 2022 θα είναι ανύπαρκτα.
voria.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates