Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

402 αυτοκτονίες πρόλαβε η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Σε 402 ανέρχονται οι υποθέσεις αυτοκτονιών που έχουν προληφθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο, που...
 
υπογράφηκε στις 6 Μαρτίου από τον τέως υπουργό Χρήστο Παπουτσή, «η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά, μεταξύ άλλων, περιπτώσεις ατόμων που εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας μέσω του διαδικτύου, σε συνεργασία με ψυχολόγους και έως σήμερα έχουν προληφθεί 402 αυτοκτονίες συνανθρώπων μας, οι οποίοι εξεδήλωσαν την πρόθεση».

Ο κ. Παπουτσής, μάλιστα, σημειώνει ότι «σε περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας από ανήλικους χρήστες του διαδικτύου, ενημερώνεται άμεσα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση -Χαμόγελο του Παιδιού-, ώστε να υπάρξει άμεσα στήριξη από ειδικούς στον ανήλικο χρήστη και την οικογένειά του».

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την περαιτέρω δραστηριοποίηση του προσωπικού τους, προς ενίσχυση της προστασίας των ανηλίκων από τους κινδύνους που διατρέχουν από τη χρήση του διαδικτύου, προκειμένου να προληφθεί και να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πέσουν θύματα, για αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς και για στενότερη συνεργασία με τους πολίτες και τους φορείς .


fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates