Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Στις 5 Απριλίου αεροπορική σύνδεση Καλαμάτα - Αθήνα


Από 5 Απριλίου ξεκινά η καθημερινή αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με την Αθήνα με αεροσκάφος της Aegean, ενώ στις 16 Απριλίου εγκαινιάζεται η φετινή τουριστική περίοδος με την άφιξη του πρώτου τσάρτερ από την ολλανδική Transavia. Επιπλέον, στις 25 Μαΐου θα ξεκινήσει και η σύνδεση, μέσω...
της Aegean, με τη Μόσχα αλλά και το Ηράκλειο, καθώς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό στην πτήση Μόσχα - Ηράκλειο.
Τα πιο πάνω προκύπτουν από τη δημοσιοποίηση του προγραμματισμού των πτήσεων για τη φετινή θερινή περίοδο, στην οποία προέβη χθες ο κρατικός αερολιμένας Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».
Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η Καλαμάτα φέτος το καλοκαίρι θα συνδέεται αεροπορικώς με δύο πόλεις της Ελλάδας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη - με δεδομένο πάντως ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός για την άγονη γραμμή Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα, ο οποίος θα καλύπτει το διάστημα από φέτος τον Απρίλιο ώς τα τέλη Μαρτίου 2016.
Το δρομολόγιο της Αθήνας θα είναι καθημερινό, με άφιξη στις 3.35 το μεσημέρι και αναχώρηση στις 4.15 το απόγευμα. Η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη -σύμφωνα με το πρόγραμμα- περιλαμβάνει 4 δρομολόγια την εβδομάδα κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, με άφιξη στην Καλαμάτα στις 3.10 και αναχώρηση στις 3.40 μ.μ.
Οσον αφορά τα τσάρτερ, εκτός από την Ολλανδία, τη φετινή περίοδο αναμένονται επίσης πτήσεις από Τσεχία (Czech Airlines), Γερμανία (Air Berlin), Αυστρία (Austrian Air), Βρετανία (Tor Air, Thomas Cook),  Νορβηγία και Σουηδία (Skandinavian, Jettime Air). 


elefterianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates