Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Οδηγούνται σε πτώχευση ιδιωτικές κλινικές λόγω χρεών των ταμείων

Επιστολή στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς έστειλαν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών ζητώντας την παρέμβαση τους, για να πληρωθούν οφειλές προς... αυτές του νέου οργανισμού υγείας των ασφαλιστικών ταμείων( ΕΟΠΥΥ), επισημαίνοντας ότι οδηγούνται σε πτώχευση και κλείσιμο.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής :

«Ξεκινήσαμε την συνεργασία μας με τον ΕΟΠΥΥ από 1-1-2012 παρέχοντας Νοσηλευτική Περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διαθέτοντας στον Οργανισμό το σύνολο των Κλινικών της χώρας με 15.028 κλίνες για όλα τα τμήματα, τις ειδικές μονάδες και τα Διαγνωστικά Εργαστήρια.

Όμως, ενώ επί δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία κατέβαλαν σε μας προκαταβολή 90% εντός του επομένου μήνα από την πραγματοποίηση των νοσηλειών, μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δεν μας έχει καταβάλλει την προκαταβολή για τα νοσήλια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου 2012 καθώς και τα χρέη των 5 ταμείων που εντάχτηκαν στον ΕΟΠΥΥ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011.

Βέβαια εκκρεμούν τα νοσήλια έως 31-10-2012, ύψους περίπου 600 εκατομ. ευρώ.

Συνέπεια της οικονομικής αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ είναι η μη καταβολή μισθών στους εργαζόμενους μας για περισσότερο από 2 μήνες, η μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ από τον πιο συνεπή έως χθες κλάδο, η αδυναμία προμήθειας υλικών επεμβάσεων και Φαρμάκων, η αδυναμία προμήθειας φυσικού αερίου και πετρελαίου, δημιουργώντας συνεχώς χρέη προς προμηθευτές και τρίτους, οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη διαδικασίες έκδοσης διαταγών πληρωμής και αιτήσεων για συντηρητικές κατασχέσεις των κλινικών.

Σε πολλές δε κλινικές το προσωπικό βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας δημιουργώντας προβλήματα στη παροχή των υπηρεσιών μας.

Κύριοι Υπουργοί

Το δημιούργημά σας ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει από έλλειψη χρηματοδότησης. Παρά τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης του τους έχετε εγκαταλείψει ολομόναχους, αποστερώντας κάθε έσοδο του, με την παρακράτηση των εισφορών υπέρ του ΕΟΠΥΥ, που ανέρχονται σε 350 εκατομμύρια ευρώ για τον μήνα Ιανουάριο, οι οποίες δεν αποδίδονται σ’ αυτόν αλλά καλύπτουν άλλες ανάγκες των ταμείων.

Ακόμη, η μειωμένη κρατική επιχορήγηση, διατίθεται, όπως πάντα, προκλητικά, για την πληρωμή των ιδιωτικών Φαρμακείων και μόνον.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

Τις επόμενες ημέρες δεκάδες συναδέλφων με χιλιάδες εργαζομένων θα οδηγηθούν σε άτακτη χρεοκοπία.

Μια χρεοκοπία που δεν θα οφείλεται σε λανθασμένες επιχειρηματικές επιλογές αλλά στην στάση πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων.

Ελπίζουμε σε Σας, την ύστατη αυτή στιγμή, για να προβείτε στην χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις.»


asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates