Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Τι πρέπει να δηλώσετε για να το... σώσετε, με ελάχιστο τίμημα ...

Εξαιρούνται οι πολιτικοί...
Νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίηση μετρητών και περιουσιακών στοιχείων -με ελάχιστο τίμημα, σε πρώτη φάση- σε πρώτη φάση... προωθεί η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Οικονομικών.

Οι πολίτες θα κληθούν να... δηλώσουν:

Αδήλωτα εισοδήματα
Ακίνητα
Καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό
Μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ.
Αυτοκίνητα
Σκάφη αναψυχής
Χρυσό και κοσμήματα μεγάλης αξίας
Εργα τέχνης μεγάλης αξίας

Η δήλωση θα σημάνει φορολογική αμνηστία αφού προηγηθεί η καταβολή ενός ελκυστικού φόρου που όμως δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» μ τη ρύθμιση αυτή που θα πρέπει να εγκριθεί και από την Τρόικα, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να δημιουργήσει και το νέο περιουσιολόγιο, καθώς θα έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Το περιουσιολόγιο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2013 και το υπουργείο Οικονομικών θέλει να γνωρίζει για όλους τους φορολογούμενους την κινητή και ακίνητη περιουσία που κατέχουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μάλιστα, το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει και τις καταθέσεις, ενώ όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν μαζί με τη φορολογική δήλωση να συμπληρώσουν ένα ειδικό έντυπο στο οποίο θα αναγράφονται όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα), ώστε να υπάρξει και η βάση ελέγχου για το «πόθεν έσχες».

Πάντως, η νομοθετική ρύθμιση που σχεδιάζεται για τη φορολογική «αμνηστία» δεν θα περιλαμβάνει τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και δεν θα αφορά τους πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates