Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τι θα γίνει τους επόμενους 12 μήνες στην μνημονιακή Ελλάδα

γράφει ο Έλληνας Εργαζόμενος 

Πολλά από τα μέτρα που - φέρονται να - έχουν επιβληθεί από την τρόικα, έχουν θετικό προσανατολισμό, αφού στοχεύουν στην ανάκαμψη της Ελλάδας. Λάθος είναι όμως τρόπος και ο χρόνος εφαρμογής τους από την Ελληνική κυβέρνηση. Γιατί, μια χώρα που κατέρρευσε, είναι λάθος να προσπαθείς με τη βία και τον εκβιασμό να την ανακάμψεις μέσα σε ένα χρόνο, βάζοντας εξοντωτικά χαράτσια και έκτακτες εισφορές κάθε...
μήνα! Εάν θέλεις να την σώσεις παίρνεις σκληρά μέτρα, αλλά τα μοιράζεις μέσα σε μια 10ετία, έτσι ώστε ούτε την πραγματική οικονομία να βλάψεις, αλλά ούτε τους εργαζόμενους και τις οικογένειες να εξοντώσεις οικονομικά.
Μόνο έτσι θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει η οικονομία.
Σήμερα όμως με τον βομβαρδισμό με απάνθρωπα μέτρα, η κυβέρνηση κατάφερε, να τρομάξει τους πάντες, να κλείσει χιλιάδες επιχειρήσεις, να φθάσει τους ανέργους στο 1,2 εκ. φορολογούμενους πολίτες, ο κόσμος πήρε τα λεφτά του από τις τράπεζες και τα έβαλε στα σεντούκια γιατί φοβάται την απευθείας φορολογία του στο γκισέ. Τι κατάφερε ο Βενιζέλος με αυτήν την πολιτική; Να μην μπορεί το κράτος να εισπράξει τα αναμενόμενα έσοδα, που έχει ανάγκη ο προϋπολογισμός για να λειτουργήσει!
Η ύποπτη μείωση των μισθών και για ποιους έγινε
Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι μισθοί! Είτε 400 είτε 350 ευρώ να κάνεις τον μισθό, δεν πρόκειται να έρθει κανένα ξένο εργοστάσιο στην Ελλάδα, για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί και το κάνει φθηνότερα στην Κίνα. Άρα οι μειώσεις των μισθών εξυπηρετούν μόνο την κατάρρευση των εσόδων του δημοσίου. Για ποιό λόγο; Για να οδηγηθούμε στην καταστροφή. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Για να πτωχεύσουμε σε περίπου 12 μήνες από τώρα και η επιστροφή στη δραχμή να φαίνεται ανακουφιστικός μονόδρομος. Ποιοι θα κερδίσουν από αυτό; Μα όλοι αυτοί οι οικονομικοί παράγοντες - υποστηριχτές - σπόνσορες - διαπλεκόμενοι με την κυβέρνηση, που έχουν φιλοδοξίες για αρχηγικά πόστα και για να μείνουν ισόβιοι βουλευτές. Αυτοί οι 199 υπουργοί και βουλευτές που ψήφισαν στην Βουλή “ναι σε όλα” χωρίς ούτε μία αντίρρηση.

Η πλήρης απελευθέρωση του βασικού μισθού εξυπηρετεί προς το παρόν ΜΟΝΟ τα σχέδια των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών (π.χ κάτι ξένων αλυσίδων με μεγάλο αριθμό προσωπικού) που θέλουν να απασχολούν τον κόσμο με 400 ευρώ το μήνα. Αυτό όμως το χαμηλό μεροκάματο δε έχει εφαρμογή στην μεσαία Ελληνική επιχείρηση, διότι το προϊόν που φτιάχνει δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει ανταγωνιστικό στις αγορές του εξωτερικού, γιατί στη χώρα μας υπάρχει το αυστηρό και διεφθαρμένο συνάμα νομοθετικό και φορολογικό καθεστώς, το οποίο σκοτώνει κάθε προσπάθεια ανταγωνισμού και ανταγωνιστικότητας. Γι’ αυτό και ποτέ δεν είχαμε κανέναν μεγάλο Έλληνα επιχειρηματία, που να έκανε από ίδιες δυνάμεις στην Ελλάδα ένα δυνατό προϊόν που να είναι σοβαρά ανταγωνιστικό στις ξένες αγορές. Οι πιο πολλοί αν όχι όλοι, έστηναν εταιρείες και μαγαζιά για να πάρουν εν ήδη αρπαχτής κρατικές προμήθειες, από τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τα λιμάνια, το στρατό κ.λ.π
Επομένως η μείωση του μισθού, όσο και να φαίνεται τρομερό έγινε για να ωφεληθούν 4 -5 μεγάλες ξένες αλυσίδες λιανικού εμπορίου, Γερμανικές, Γαλλικές, Ολλανδικές, οι οποίες παράλληλα δεν θα έχουν κανέναν ενδιασμό να κλείσουν και να απολύσουν τον κόσμο, αφού με τους χαμηλούς μισθούς, οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν θα είναι πλέον και καλοί πελάτες. Επομένως η μείωση του μισθού και άρα της αγοραστικής δύναμης του Έλληνα, θα φέρει κι άλλη ανεργία, μείωση των κρατικών εσόδων και άρα πτώχευση και επιστροφή στη δραχμή.

Γιατί ο Βενιζέλος έβαλε τεκμήριο στην πρώτη κατοικία μισθωτών και ανέργων;

Το να βάλεις τεκμήριο στην κατοικία ενός επιχειρηματία, ή ελεύθερου επαγγελματία είναι ίσως κατανοητό. Το να το κάνεις αυτό στην πρώτη κατοικία των μισθωτών και των ανέργων, ενώ παράλληλα τους μειώνεις και το μισθό, μοιάζει περισσότερο με εκδικητική πράξη, αφού - ως κυβέρνηση - γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν θα καταφέρει να το πληρώσει, αλλά ούτε να το πουλήσει αναγκαστικά στην πιο κακή αγορά real estate όλων των εποχών. Έτσι, θα του το πάρει η εφορία, παρά το γεγονός ότι βόγγηξε να το ξεχρεώσει 15 και 20 χρόνια στις τράπεζες. Φαίνεται λοιπόν σαν να υπάρχει δόλος από τους κυβερνώντες που επέβαλαν αυτόν τον νόμο. Ποιος εξουσιοδότησε τον Βενιζέλο να βάλει το χαράτσι της ΔΕΗ και να ζητάει για το 2011 να εισπράξει 2 δισ.ευρώ και για το 2012 το αύξησε στα 5 δισ. ευρώ, κάνοντας το χαράτσι διπλάσιο; Τι κάνει με αυτό ο μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; Δουλεύει για τους ξένους δανειστές και τους βοηθά να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων; Γιατί. έσοδα για το κράτος δεν πρόκειται να μαζέψει, αφού οι μισθωτοί είναι φανερό ότι δε θα μπορούν να το πληρώσουν!


Παρών και ο πόλεμος - Τι θα γίνει με την επιστροφή στη δραχμή

Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει πτώχευση, στάση πληρωμών στους δανειστές, πληρωμή των μισθών και συντάξεων με τη δραχμή που θα αξίζει το 1/5 του ευρώ και φυσικά έξοδος από την ΕΕ. Σήμερα που είμαστε στην Ευρωζώνη μπορέσαμε και μειώσαμε σημαντικά τα κονδύλια για τους εξοπλισμούς από τα 5 δισ. ευρώ στα 500 εκ. ευρώ το χρόνο, μειώνοντας έτσι απότομα το έλλειμμα, άσχετα εάν κάναμε τον στρατό μας να υπολειτουργεί. Έχουμε όμως τις πλάτες των Ευρωπαίων συμμάχων.

Εάν βγούμε από το ευρώ - που εκεί μας οδηγούν τα μέτρα της κυβέρνησης Παπαδήμου - Βενιζέλου - την επόμενη κιόλας μέρα είμαστε αναγκασμένοι να ξαναγίνουμε καλοί πελάτες όπλων της Αμερικής, Γερμανίας και της Γαλλίας και θα ρίχνουμε πολλά λεφτά για την ... άμυνά μας, όπως κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια!

Η επιστροφή στη δραχμή όμως, θα κάνει ζάπλουτους και τους Έλληνες επιχειρηματίες, οικονομικούς παράγοντες και διαπλεκόμενους, οι οποίοι έβγαλαν έξω τα ευρώ τους και μόλις έρθει η δραχμή με ισοτιμία 1/5, θα ξεχρεώσουν τις εταιρείες τους άνετα. Ναι αυτό είναι ένα δυνατό κίνητρο που κάνει την κυβέρνηση να βάζει ανέφικτα φορομπηχτικά μέτρα στον λαό, ξέροντας ότι δεν θα αντεπεξέλθει και άρα θα μειωθούν τα έσοδα και επομένως θα οδηγηθούμε στη λύση της δραχμής.


Το κίνημα της πατάτας ως φροντιστήριο για την πτώχευση

Το συμπαθές και αγαθό φαινομενικά “κίνημα της φθηνής πατάτας”, θα μπορούσε να είναι και μια γενική πρόβα τζενεράλε, ώστε όταν γίνει η πραγματική βαριά χρεοκοπία (στάση πληρωμής μισθών και συντάξεων) ή συμβεί ένα κακό γεγονός (πολεμική σύρραξη), να έχουν έτοιμους τους μηχανισμούς και τις εικόνες, να μοιράσουν βασικά αγαθά (αλεύρι, λάδι, πατάτες) σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού για να μην εξεγερθεί μαζικά ο κόσμος και γίνει εμφύλιος. Μήπως γι΄αυτό επιλέξαν τους Δήμους, βρήκαν αλάνες και γενικά βομβαρδίζουν τον κόσμο από εικόνες πάνδημων συσσιτίων;

Η βία στις παρελάσεις και η κατάργηση των αργιών

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να καταργηθούν οι παρελάσεις και όποιοι - στην 25η Μαρτίου - κάνουν αυθόρμητα ή όχι φασαρίες εκμεταλλευόμενοι τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου, αυτό θα οδηγήσει στην αφαίρεση της μίας αργίας από τις δύο, 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου, για οικονομία! Έτσι πιστεύουν σε κυβέρνηση και τρόικα. Η λύση είναι μία. Να φύγουν οι πολιτικοί που εκβιάζουν το λαό με εξοντωτικά και ανέφικτα μέτρα. Και όχι να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates