Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Ισλαμικές οργανώσεις επιδοτούν με 500 ευρώ τα ανήλικα κορίτσια στη Θράκη να φορούν μαντίλα

Ισλαμικές οργανώσεις χρηματοδοτούν στη Θράκη την μαντίλα Σε καιρό κρίσης τα 500 ευρώ για όσους τηρούν αυστηρά τα ισλαμικά καθήκοντα και βάζουν στα ανήλικα παιδιά την... μαντίλα, είναι ένα σημαντικό ποσό που λειτουργεί ως κίνητρο.
Έτσι και μετά τα κοράν κορουσού, τα κατηχητικά σχολεία που ζωντανεύουν στα τζαμιά σε μια προσπάθεια ελέγχου των μικρών παιδιών μέσα από την θρησκεία, και σε συνδυασμό με την παρουσία ισλαμικών οργανώσεων που ρίχνουν πακτωλό χρημάτων προκειμένου να...
υπάρξει στροφή σε ένα συντηρητικότερο πρότυπο ζωής τόσο για τα νέα κορίτσια όσο και για τις παραδόσεις στα αγόρια της μειονότητας, είναι εμφανής μαζί μ΄ ένα περιρρέοντα συντηρητισμό που έχει να κάνει και με την εφαρμογή της σαρίας.
Η αύξηση της μαντίλας στα νέα κορίτσια στην ελληνική Θράκη δεν είναι τυχαία, αλλά εντάσσεται σε ένα μεγάλο ποσοστό και στην προσέγγιση που με εύστοχο τρόπο επιχειρούν τελευταία πολλές ισλαμικές οργανώσεις από την Σαουδική Αραβία κυρίως που καταβάλλοντας το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως ή και άλλα βοηθήματα στις οικογένειες εξαναγκάζουν την στροφή στα ισλαμικά στερεότυπα της νέας γενιάς.
(εφημ. "Χρόνος" Κομοτηνής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates