Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κατεχόμενα: Η τουρκική αντίληψη περί ελευθερίας


Πάγια θέση της Τουρκίας που αποτελεί και δικαιολογία της εισβολής στην Κύπρο είναι τα σαθρά επιχειρήματα περί απελευθέρωσης των Τουρκοκυπρίων από την καταδυνάστευση των Ελληνοκυπρίων και της Ελλάδας.
Αν κι εμάς όλα αυτά μας φαίνονται φαντασιώσεις συγκάληψης της βαρβαρότητας, το αστείο είναι ότι οι ίδιοι οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να βλέπουν το κράτος τους πίσω από το προσωπείο του.
Τελευταία ανακάλυψαν ποιος έχει την...
εξουσία στα κατεχόμενα.
Ουδείς άλλος από τις κατοχικές δυνάμεις, τον Τουρκικό Στρατό.

Το πλήρες άρθρο που ακολουθεί προέρχεται από τον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigma Live.

Άδειες για επίσκεψη στα Βαρώσια εκδίδει ο τουρκικός κατοχικός στρατός-Έκπληκτοι οι Τούρκοι Δημοσιογράφοι
Έκπληξη εκφράζει σε χθεσινό της άρθρο η δημοσιογράφος Λαλέ Κεμάλ της αγγλόφωνης Ζαμάν για το γεγονός ότι τις άδειες για επίσκεψη στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων εκδίδει ο τουρκικός κατοχικός στρατός.
Σε άρθρο της σχετικά με την ενημέρωση στην οποία προέβη ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου στο σπίτι του το περασμένο Σαββατοκύριακο στην κατεχόμενη Λευκωσία σε ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων, η κ. Λαλέ ανέφερε ότι οι δημοσιογράφοι μετέβηκαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και ζήτησαν να επισκεφθούν και τα Βαρώσια, τα οποία – σημειώνει – θα δοθούν στους Ε/κ σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού, αλλά για την ώρα παραμένουν μη προσβάσιμα.
Απαντώντας στο αίτημά τους, ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε προς έκπληξή τους, όπως σημειώνει, ότι αρμόδιες για την έκδοση αδειών είναι οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές,γράφοντας ότι είναι σαφές πως η στρατιωτική κηδεμονία της Τουρκίας βρίσκεται εν ισχύει στο βόρειο τμήμα της νήσου.
Εκτιμάται – προσθέτει – ότι στο ψευδοκράτος βρίσκονται 30.000-60.000 τούρκοι στρατιώτες, κάτι το οποίο κοστίζει πολύ για την Τουρκία, ενώ δεν εξυπηρετεί κάποιο στόχο,εφόσον το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης είναι μάλλον απίθανο.
Σύμφωνα με την κ. Λαλέ, όλα δείχνουν ότι αν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, που τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν καταλήξουν σε λύση, τότε το ψευδοκράτος θα επιχειρήσει την χάραξη ενός νέου οδικού χάρτη με στόχο την ενίσχυσή της “κρατικής οντότητας” του.
Οι πρόσφατες δηλώσεις Ερογλου, αναφέρει, «δείχνουν» προς την κατεύθυνση αυτή. «Αν οι συνομιλίες αποτύχουν (και) αυτή τη φορά οι Τ/κ θα αποφασίσουν για το μέλλον τους.
Η 1η Ιουλίου σημαίνει το τέλος των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Τότε θα πω στο λαό μου ότι πρέπει να επιδιώξουμε το δικό μας κράτος. Και θα διαμορφώσουμε πολιτικές με στόχο την ενίσχυση της ύπαρξης ενός κράτους στο βορρά» διεμήνυσε ο Τ/κ ηγέτης.
Οι Ε/κ δεν έχουν τίποτα να χάσουν αν αποτύχουν οι συνομιλίες δεδομένου ότι ήδη αναγνωρίζονται διεθνώς. Εκείνοι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση είναι οι Τ/κ, οι οποίοι αισθάνονται ακόμα χειρότερα βλέποντας την ανάπτυξη του νοτίου τμήματος της νήσου, σημειώνει η Τουρκάλα δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates